MENIU

Ce le cer românii din SUA și Canada guvernanților de la București

<p>Ce le cer rom&acirc;nii din SUA și Canada guvernanților de la București</p>

Mai mulți români din SUA și Canada fac apel la guvernanții de la București ca, odată cu încheierea alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie, "să promoveze în posturi de răspundere elemente necompromise, să elimine și să evite elementele corupte", dar și "să pregătească tineri pentru conducerea țării în viitor", informează Ziare.com. 

"Putem spune că, în sfârșit, comunismul și securitatea au început să piardă teren și influență. Au mai rămas oportuniștii și profitorii care au fraudat și înfeudat țara (...) Noua situație cere românilor din Occident să adopte și ei o nouă atitudine. În acest scop, un grup de români activi și responsabili din SUA și Canada propune dezbaterea obiectivelor urmărite în vederea cooperării cu țara", se arată în mesajul lansat de români din SUA si Canada, preluat de Romanian Global News.

Semnatarii, care precizează că în majoritatea lor au plecat din țară, pentru că au "urât comunismul" și au dorit să trăiască și să muncească în libertate, susțin că "singura alternativă este integrarea în Europa și cooperarea cu SUA" și adresează mai multe solicitări viitorului Guvern de la București, printre care "să cultive și să mențină indentitatea națiunii române" și "să-i reprezinte pe toți românii, indiferent unde s-ar afla în lume", dar și "să militeze pentru a readuce acasă pământul străbun, aflat dincolo de Prut și să sprijine minoritățile etnice românești din țările vecine".

 

Mai multe pe Ziare.com.