MENIU

Ce le-a impus Klaus Iohannis celor de la SPP, când se deplasează în coloană oficială

Deşi ar putea trece în viteză prin toate localităţile de pe traseul Bucureşti- Sibiu, coloana oficială a preşedintelui Iohannis merge cu viteza legală: nu depăşeşte 50 km/oră în localitate, scrie Libertatea. 

Cum locuinţa de la Bucureşti încă nu a fost pusă la dispoziţia preşedintelui Klaus Iohannis, acesta este nevoit să facă naveta la Sibiu. Aici este şi catedra de profesor a primei doamne, care s-a arătat dispusă să ducă la sfârşit acest an şcolar. Prin urmare, în fiecare zi de vineri coloana oficială însoţeşte maşina prezidenţială pe traseul Bucureşti- Sibiu. Pentru a face drum liber coloanei de maşini, pe parcursul fiecărui judeţ, un echipaj de poliţie eliberează şoseaua de maşini.

În mod normal, în astfel de condiţii, coloana oficială face mai puţin de două ore până la Sibiu. Asta însă se întâmpla cu alt preşedinte sau cu alt prim-ministru, pentru că Iohannis le-a cerut ferm celor care-i asigură protecţia să respecte regulile de circulaţie şi limitele de viteză.

Surse din cadrul Poliţiei Vâlcea ne-au declarat că preşedintele Iohannis a spus că nu doreşte să pună nimănui viaţa în pericol şi că o restricţie de viteză trebuie respectată chiar şi de o coloană oficială.

Tocmai de aceea, şoferii surprinşi în trafic pe Valea Oltului zâmbesc ironic atunci când sunt traşi pe dreapta pentru a fi depăşiţi de coloana oficială a primului om în stat care circulă cu 50 km/oră.

 Mai multe pe libertatea.ro