MENIU

Ce i-a spus preşedintele Chinei lui Victor Ponta

<p>Victor Ponta</p>

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la deschiderea Târgului Internațional de Mobilă din București, că în timpul vizitei în China președintele chinez i-a vorbit în termeni laudativi despre calitatea și prețul mobilei românești în perioada anilor '70 - '80.

"Când vorbesc de tradiție și de vremuri foarte bune ale industriei mobilei din România mă gândesc la faptul că, în urmă cu o săptămână, împreună cu domnul ministru Niță, am fost într-o vizită oficială în China și președintele Chinei ne spunea, nu știu cum a venit vorba, cum în anii '70 și '80 în China termenul de mobilă românească era echivalentul unui produs de calitate, dar și cu un preț foarte bun. Mi-aș dori ca acest renume pe care îl câștigase cu mult timp în urmă industria mobilei din România să fie recâștigat în acești ani și vreau să vă asigur că aveți tot sprijinul nostru", le-a transmis premierul producătorilor.

Șeful Guvernului le-a cerut românilor să cumpere mobilă de producție autohtonă și le-a spus producătorilor că se bazează pe contribuția lor pentru atingerea obiectivului care presupune depășirea cifrei anuale a exporturilor de 50 de miliarde de euro.

"Mă bazez pe producătorii români de mobilă pentru un obiectiv strategic al României, un obiectiv istoric, nu doar strategic, pe care anul acesta îl vom atinge, și anume depășirea unei cifre de export anual de 50 de miliarde de euro. În urmă cu câțiva ani, dacă cineva ar fi spus că România va exporta bunuri de 50 de miliarde de euro, probabil că ar fi fost considerat un naiv. Anul acesta vom reuși acest lucru și contribuția producătorilor de mobilă este extrem de importantă. (...) Îmi doresc ca românii să cumpere cât mai multă mobilă produsă în România și în țări depărtate cum e și China să aud din nou că mobila românească înseamnă mobilă ieftină, dar bună. Dacă reușim acest lucru, înseamnă că ne-am făcut treaba", a mai spus Ponta, potrivit agerpres.ro.