MENIU

Ce i-a spus Darius Vâlcov fiecărui senator, în plen, înainte de votul pentru arestarea sa

Darius Vâlcov, cel pentru care senatorii au încuviințat prin vot reținerea și arestarea sa, i-a rugat pe senatorii care au venit personal, în plen, la el, să îl felicite de ziua sa, să voteze pentru arestarea sa, au declarat mai mulți senatori pentru realitatea.net. 

”M-am dus să îl felicit de ziua lui, chiar dacă știam că este o zi grea. Mi-a mulțumit și mi-a spus că tocmai pentru că este ziua lui, mă roagă să votez pentru încuviințarea arestării sale. Eu am fost surprins. Apoi mi-au spus alți colegi că și lor le-a menționat același lucru, cu privire la arestare. Am văzut apoi, că a spus și de la microfon că solicită vot pentru arestare și reținere”, a declarat un senator UNPR pentru realitatea.net. 

Vâlcov a precizat, în plenul Senatului, că a avut pregătit un discurs, dar a ales să-l susțină în fața judecătorilor.

"Astăzi este Buna Vestire. Primim o veste bună: Codul fiscal, Codul de procedură fiscală vor fi aprobate azi în Guvern, vor veni la noi în Senat și apoi în Camera Deputaților. De asta trebuie să ne ocupăm. În ceea ce privește speța în cauză, de ceea ce eu sunt acuzat de către procurori, vă rog să lăsați justiția să spună dacă eu trebuie să fiu reținut sau arestat. De aceea, solicitarea mea este să dați un vot 'da'. Fiind și ziua mea, cred că este o rugăminte în plus, rugăminte pe care o fac de a nu mă pune în situația de a îmi da demisia din funcția de senator pentru a ajunge în fața instanței", a declarat Vâlcov.