MENIU

Ce i-a povestit TRAIAN BĂSESCU preşedintelui israelian

Băsescu i-a povestit lui Peres despre întâlnirile cu grupuri de israelieni care vizitează România

TRAIAN BĂSESCU. Preşedintele Băsescu a relatat, în discursul de la primirea oficială de către Shimon Peres, că în seri de weekend merge la o grădină din Bucureşti unde se poate mânca şi unde întâlneşte grupuri de isarelieni ce vizitează România, arătând că e impresionant că şi copiii celor născuţi aici ştiu română.

TRAIAN BĂSESCU. "Am foarte mulţi martori, lângă locuinţa mea din Bucureşti este o grădină unde se poate servi masa în weekend şi unde mă duc adesea pentru că ştiu că sâmbătă seara întâlnesc grupuri de israelieni care vizitează România. Este pentru mine o mare plăcere să petrec o oră, două împreună cu grupurile care ne vizitează şi impresionant este că nu vin numai foşti cetăţeni români, acum cetăţeni israelieni, dar vin şi copiii lor şi constat că ştiu limba română, că ştiu multe despre locurile în care părinţii lor s-au născut", a spus şeful statului.

"Este impresionant pentru mine acest lucru", a adăugat preşedintele Băsescu.

TRAIAN BĂSESCU. Despre relaţia bilaterală, Traian Băsescu a spus că România şi Irael au domenii de excelentă colaborare, în tehnică militară, în lupta antiteroristă, în combaterea crimei transfrontaliere.

"Trebuie să o spunem, cele peste 6.200 de firme israeliene reprezintă investiţii ale oamenilor de afaceri israelieni în dezvoltarea României", a mai declarat Traian Băsescu, amintind şi investiţiile în domeniul medical, multe clinici fiind deschise de israelieni şi asigurând o bună asistenţă în domeniul privat. "Discuţiile vor consolida aceste lucruri deja făcute şi vor deschide noi orizonturi pentru relaţia noastră cu Israelul", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu, aflat în vizită de stat în Israel, a fost primit, luni dimineaţă, la Ierusalim, de omologul israelian Shimon Peres.