MENIU

Ce face Mark Gitenstein pentru milionarul Dan Adamescu

<p>Mark Gitenstein&nbsp;</p>

Firma de avocatură Mayer Brown, unde lucrează şi fostul ambasador SUA la Bucureşti Mark Gitenstein, a încheiat un contract de consultanță cu Astra pentru o posibilă listare a asigurătorului la Londra, dar proiectul este suspendat după ce ASF a pus asigurătorul sub supraveghere specială.

"Am fost întrebat ce trebuie făcut ca Astra să fie listată la bursa londoneză. Firma mea are o mare experienţă în domeniu. Am făcut multe listări la bursa londoneză pentru companii din ţări în curs de dezvoltare, mai ales din Europa Centrală şi de Est. Aşa că am acceptat să vin cu o echipă, să analizăm situaţia. Aşa că am iniţiat acel proces. N-am fost deloc implicat în activitatea de reglementare a asigurărilor. Odată ce au apărut probleme, le-am spus că, până se rezolvă, acel proiect va fi suspendat. Aceasta este situaţia acum. Sper să iasă cu bine din investigaţie, să se rezolve şi, odată rezolvată problema, vom redemara procesul", a afirmat Gitenstein, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de PRO TV.

Gitenstein este avocat de profesie şi a fost ambasador al SUA la Bucureşti timp de peste trei ani. El şi-a încheiat mandatul în decembrie 2012 şi s-a întors în SUA, unde a revenit la firma de avocatură Mayer Brown. În luna aprilie a anului trecut, fostul ambasador a fost ales membru în Comitetul Reprezentanților la Fondul Proprietatea.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit pe 18 februarie, procedura de redresare financiară prin administrare specială a Astra, liderul pieţei de asigurări, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

Mai multe articole despre:
Dan Adamescu Mark Gitenstein Astra Asigurări