MENIU

Ce condiție impune PNL pentru susținerea unui nou acord cu FMI

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a afirmat vineri, într-o conferință de presă susținută la Reșița, că liberalii susțin un acord de tip 'umbrelă' cu Fondul Monetar Internațional, dar în care să se recunoască foarte clar toate lipsurile pe care România le-a avut în absorbția fondurilor europene, potrivit HotNews.ro.

"PNL susține un acord de tip 'umbrelă' cu Fondul Monetar Internațional, dar în care să se recunoască foarte clar toate lipsurile pe care România le-a avut în absorbția fondurilor europene, precum și ce are de gând în continuare să facă pentru a nu mai pierde bani pe exercițiul care a inceput, în acest an, și care se va termina în 2020", a declarat Blaga.

Pe de altă parte, copreședintele PNL a afirmat că, până la sfârșitul anului, liberalii își vor concentra toate forțele pe dezbaterea bugetului de stat pe 2016.

"Ne așteptăm ca promisiunea pe care ne-a făcut-o Victor Ponta, la discuțiile purtate, să fie respectată și să vină cu ea în Parlament, până pe 15 noiembrie. Noi vom veni cu propriile noastre amendamente, dar și cu soluții, bazate pe programul nostru de guvernare, pentru că, iată, cu mai bine de un an și jumătate noi avem un program de guvernare clar, dezbătut cu toate structurile asociative, cu Academia Română și între comisiile noastre, cu sindicate, patronate, pentru că ne interesează să avem un buget onest, pentru dezvoltare în țară și nu o fantasmă electorală, marca PSD", a afirmat Blaga.

Totodata, Blaga a adăugat că PNL dorește ca legea votului prin corespondență să fie publicată în Monitorul Oficial, până la finalul lunii:

"Am depus toate eforturile, am avut și o moțiune de cenzură, pentru ca să avem și o lege a votului prin corespondență, un vot alternativ. Rămân românii din diaspora, cu toate drepturile pe care le-au avut până acum și vor vota ca și până acum, dar vrem să le dăm mult mai multe șanse de a vota. Iată că, până la urmă, Autoritatea Electorală Permanentă a propus, în Senat, un proiect de lege. Acesta este, în proporție de 95% și proiectul nostru, cel depus de PNL, dar nu mai contează din partea cui vine, ci este bine că toate forțele politice au ajuns la concluzia că el trebuie votat, iar luni, la ora 17,00, va fi votul în Senat".

În acest context, Blaga a punctat că PNL nu va depune amendamente, în Senat, pentru ca proiectul legislativ să poată ajunge cât mai repede în Cameră.