MENIU

Dragnea, anunţ după discuţia cu Teodorovici şi Stănescu

Paul Stănescu şi Eugen Teodorovici, convocaţi de Dragnea la Parlament

Liderul PSD i-a convocat pe ministrul Finațelor și pe vicepremier să discute despre "echilibrarea bugetelor locale". Dragnea a declarat că Bucureștiul este singura zonă de dezvoltare care se poate autofinanța, fără ajutor de la buget.

După câteva ore de discuţii cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, Liviu Dragnea a anunţat că autoritățile locale urmează să păstreze întregul impozit pe venit, în bugetele pe anul viitor.

 

 

"Am discutat despre modul de construcție a bugetelor locale. Sunt județe care au venituri insufuciente și nu s-a reușit un sistem de reechilibrare a sumlor care să reducă diferențele între localitățile cu bani puțini și cele care se pot autofinanța", a declarat Dragnea.

Șeful PSD spune că sunt mai multe variante prin care veniturile să rămână local. "Așa cum a fost în 2015, trebuie să existe o sumă minimă, combinată cu o sumă alocată pe cap locuitor. Se discută despre un procent obligatoriu pentru dezvolare și s-a discutat despre repartizarea egală a banilor către toate sectoarele Capitalei. Sunt sectoare subfinanțate de peste douăzeci și ceva de ani.  Este aberant ca cetățeni din același municipiu să nu beneficieze de același condiții",a mai spus liderul social democrat. El a subliniat că încept discuțiile cu colegii și după aia, eventual, vom da o Oronanță sau vom alege altă variantă.

Autoritățile locale urmează să păstreze întregul impozit pe venit, iar în ceea ce privește impactul, președintel PSD a răspuns că ”în momentul în care va fi o variantă finală, se va putea discuta despre asta, nu se poate merge cu un impact fără niciun fel de bază”. 

”Săptămâna viitoare va fi o discuție și pe ansamblul bugetului” a precizat Liviu Dragnea. ”Se vorbește de bugetul anului viitor, nu poți interveni pe parcursul anului să scoți o sursă a venitului pentru bugetul de stat și s-o muți în altă parte, se destabilizează toate cheltuielile”. 

Mai multe articole despre:
impozite taxe Dragnea buget 2019