MENIU

Comisia juridică, aviz pozitiv pentru arestarea lui Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu

Deputații juriști au dat aviz pozitiv, luni, pentru arestarea preventivă a lui Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu în dosarul ANRP în care sunt acuzați de fapte de corupție. Voturile în plen vor avea loc miercurea viitoare, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 14.40: Secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, a anunțat că voturile pentru încuviințarea cererilor DNA de arestare și reținere a celor doi deputați se vor da miercurea viitoare.

UPDATE 14.25: Cătălin Teodorescu, la finalul audierii din Comisia Juridică:"Le-am spus colegilor că sunt nevinovat. Tot ceea ce am făcut, dacă se poate numi o vină, este că am făcut parte din acea comisie și am aprobat un raport de evaluare vizat de toți specialiștii și, bineînțeles, întocmit de către un evaluator expert autorizat. (...) Sunt nevinovat, sper că vor vota omenește și nu politic", a afirmat Teodorescu, la finalul audierii din Comisia juridică.

UPDATE 14:00. Deputații juriști au dat undă verde și în cazul cererii de arestare preventivă a lui Călin Teodorescu.

UPDATE 12:20. Comisia a dat aviz pozitiv pentru arestarea lui Ioan Oltean, fiind înregistrate 14 voturi 'pentru', potrivit Realitatea TV.

UPDATE 12:15. Ioan Oltean a ieșit de la Comisia juridică: "Am prezentat în fața comisiei toate argumentele care pledează în a dovedi inexistența faptelor. Nu am fost niciodată în localitatea Chitila și nu am fost niciodată la biserica din Chitila. Nu l-am cunoscut niciodată pe denunțător, pe părintele Alexandrescu, dacă pot să îi zic părintele Alexandrescu și nu am luat bani de la Mihai Rotaru. În fața comisiei am prezentat probele din care rezultă nevinovăția mea și lipsa de susținere probabistică a denunțului. Nu am cerut să mă apere nimeni. Mai mare umilință decât am suferit din cauza mass-media, zilele astea, nu se poate suferi". 

UPDATE 12:29.
Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților în care urmează să se dea rapoarte pe cererile cu privire la arestarea preventivă a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu a început, potrivit Agerpres.

UPDATE 12:23. Întrebat de jurnaliști dacă dorește să fie salvat de colegi de la arestul preventiv, Ioan Oltean a spus: "Nu, vreau să mă salvez eu", potrivit Agerpres. 

UPDATE 10:15. Cei doi liberali își studiază dosarul, urmând ca la ora 12:00 să meargă în fața colegilor din Comisia juridică pentru a-și susține punctul de vedere. Ulterior, deputații juriști vor întocmi un raport care este strict consultativ, potrivit Realitatea TV.

Votul în plen pentru ridicarea imunităţii în cazul celor doi deputaţi a fost programat pentru 9 decembrie, din cauza zilelor libere pe care şi le-au luat aleşii în această perioadă.

Ioan Oltean, vicepreşedintele PNL, este urmărit penal pentru trafic de influenţă în dosarul ANRP. Potrivit DNA, Oltean ar fi luat mită în valoare de 600.000 de euro, în incinta unei parohii. 

În același dosar, Cătălin Teodorescu este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu.

Pe de altă parte, votul pentru ridicarea imunităţii senatorului social-democrat Dan Şova a fost amânat pentru mâine, 3 decembrie, după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că vrea să organizeze, azi, o şedinţă solemnă cu ocazia zile de 1 decembrie.

DNA a cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Şova, acuzat că a luat mită 100 de mii de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.