MENIU

Câţi bani va cheltui Administraţia Prezidenţială pe benzină, în 2014

<p>Acciza la benzină &icirc;i va face pe rom&acirc;ni să alimenteze mai puţin</p>

Administraţia Prezidenţială cumpără benzină pentru 700.000 de kilometri în 2014, dacă luăm în calcul un consum mediu de 10%. În plus, instituţia cheltuieşte anul acesta aproximativ 40.000 de euro pentru reparaţia maşinilor. Din necesarul de piese întocmit de instituţie, reiese că parcul auto al Preşedinţiei este într-o stare precară. Mai ales autovehiculele marca Opel, vechi de 10 ani, care au nevoie inclusiv de pedale de acceleraţie şi casete de direcţie noi.

Administraţia Prezidenţială este dispusă să plătească în 2014 aproximativ 40.000 de euro pentru revizia şi reparaţia parcului auto. Este vorba despre 56 de autovehicule, dintre care 18 marca Opel Vectra C, trei Opel Astra Caravan, patru Dacia Logan Laureate, nouă Loganuri Ambition, 12 Mercedes 260 E şi zece Mercedes clasa C.

Lista cu piesele necesare reparaţiei maşinilor arată că parcul auto al Preşedinţiei este într-o stare precară. Nu doar consumabilele trebuie înlocuite, ci şi piese esenţiale pentru funcţionarea unei maşini, precum clapeta de acceleraţie, alternatorul, caseta de direcţie, radiatorul de răcire sau chiar vitezometrul, la unele autovehicule.

În 2014, Administraţia Prezidenţială vrea să cumpere peste 70.000 de litri de benzină. 62.900 de litri de benzină premium fără plumb cu bani gheaţă şi 7.862 de litri pe bază de bonuri valorice, care vor costa aproape 80.000 de euro. Dacă luăm în calcul un consum mediu de 10%, reiese că preşedintele Traian Băsescu, consilierii şi angajaţii Administraţiei Prezidenţiale intenţionează să parcurgă anul acesta aproximativ 700.000 de kilometri.

Mai multe articole despre:
maşini Cotroceni administraţia prezidenţială