MENIU

Cătălin Predoiu, despre cum era să eşueze negocierile cu PNL: "Rog colegii din PDL să înţeleagă"

<p>Cătălin Predoiu</p>

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL, a declarat, la JOCURI DE PUTERE, că negocierile cu PNL ar fi eşuat dacă PDL nu făcea concesia legată de numele formaţiunii rezultate în urma fuziunii.

"Dacă pleci de la premiza că într-o negociere trebuie să obţii 100%, atunci orice negociere fie nu se încheie cu un acord, fie e o negociere care nemulţumeşte. Într-o negociere nu poţi sp obţii tot. E un of că nu am reuşit să impunem chestiunea cu numele. Sunt la fel de apropiat de PNL cum sunt toţi colegii din PDL. Eu cu PNL, am colaborat ca ministru independent bine. Sunt membru al PDL şi m-am legat sufleteşte de acest partid. Nu mi-a fost uşor să închei aceste negocieri. Vom decide pe 26 iulie asupra fuziunii", a spus Predoiu.

Predoiu a mai arătat că negocierile cu PNL ar fi putut eşua: "Rog colegii din PDL să înţeleagă că alternativa acestei concesii, legată de nume, ar fi fost ruperea negocierilor şi închiderea proiectului. Sper ca viitorul să ne arate că a fost soluţia corectă".

"Mai mult ca niciodată, în această toamnă, noi trebuie să facem campanie pentru România. Noi nu putem lăsa puterea politică toată în mâna PSD. E un pericol pentru România. E vorba de un partid care încearcă să acapareze pas cu pas toată puterea", a mai spus Predoiu.

Mai multe articole despre:
PNL fuziune PDL Cătălin Predoiu