MENIU

Cătălin Predoiu a acceptat funcţia de preşedinte PNL Bucureşti. Ce condiţii a pus

Cătălin Predoiu a acceptat funcţia de preşedinte PNL Bucureşti, anunţă Realitatea TV. Consiliul Național al PNL care va avea loc vineri va valida această propunere. Astfel, cei doi co-președinți ai filialei Capitalei, Teodor Atanasiu și Anca Boagiu, se vor retrage. Înlocuirea vine dupa strategia PNL de a înlocui oameni din vechea gardă, printre care Marian Petrache sau Teodor Atanasiu. Totodată, potrivit unor informaţii, Cristian Buşoi nu mai este favorit pentru postul de candidat la Primări Generală. Liberalii s-au reunit, luni, la Parlament, în ședința Comisiei de unificare a PNL.

Predoiu a pus şi condiţii. Potrivit unor surse, acesta a precizat că vrea o reevaluare a candidaţilor pentru posturile de primari în sectoarele Capitalei.

Predoiu la Primăria Capitalei?

În legătură cu scenariul candidaturii lui Cătălin Predoiu la Primăria Capitalei, acesta a mai apărut în trecut, dar, cel puțin la nivel formal, co-președintele PNL Alina Gorghiu l-a infirmat chiar zilele trecute, scrie evz.ro.

„Eu îl apreciez foarte mult pe Cătălin Predoiu, dar ce vreau eu s-ar putea să nu coincidă cu părerile electoratului. (...) Nu și-a manifestat deloc intenția pentru o candidatură la Primăria Capitalei. Există cinci colegi înscriși în această competiție, (...) iar săptămâna viitoare va fi o discuție și vom decide”, a spus Gorghiu, zilele trecute. Pe de altă parte, dacă Predoiu va candida, Cristian Bușoi va intra în cursa pentru Primăria sectorului 1.

Reformă în PNL: Cine sunt noii lideri

PNL pregăteşte o reformă la capitolul imagine înainte de a intra în anul electoral 2016. Liberalii vor să-i treacă în umbră pe actualii co-secretari generali ai partidului, Marian Petrache şi Gheorghe Flutur.

Potrivit unor surse din PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga le-au cerut celor doi secretari generali să demisioneze în această săptămână, însă nici Petrache şi nici Flutur nu acceptă mazilirea de catifea.

Conducerea PNL speră să aibă demisiile celor doi pe masă înainte de Consiliul Naţional, for de conducere care se reuneşte vinerea viitoare, pentru a-l putea vota în linişte pe noul secretar general. Numele său este deja cunoscut: Ilie Bolojan, primarul Oradei. Astfel, liberalii renunţă la cotutela funcţiei de secretar general şi vor alege un singur om, agreat atât de vechiul PNL, cât şi de vechiul PDL. „Va fi un semnal de unitate. Trebuie să pregătim alegerile, că timpul zboară şi imediat vine campania. Iar Petrache şi Flutur sunt buni organizatori, dar nu erau acceptaţi de toate filialele. Pe Petrache nu-l sufereau pedeliştii, pe Flutur îl interesau doar cei din PDL“, au spus aceleaşi surse.

Gorghiu: Avem o responsabilitate uriaşă

Alina Gorghiu a anunţat, ieri, că PNL este cel mai mare partid din România, cu 40% în opțiunile de vot ale electoratului, motiv pentru care are responsabilitatea de a se prezenta în fiecare localitate cu strategii de creștere a comunității.

"Trebuie să atrag atenția membrilor noștri privitor la un lucru: nu mai suntem partidul de 12 procente, nu mai suntem partidul de 20 de procente. Suntem cel mai mare partid din România și avem peste 40 de procente în opțiunile electoratului și avem o responsabilitate uriașă. Și nu vreau să cred că cineva din această sală nu știe ce înseamnă povara a 40 de procente în opțiunile electoratului. Și nu înseamnă doar critică. Da, PSD e prost, e hoț, e corupt. Bun. Dar ce facem noi mai departe ca liberali? Avem nevoie de o strategie în fiecare localitate, avem nevoie ca acești candidați să aibă strategii de creștere a comunității", a spus Alina Gorghiu, în fața candidaților PNL pentru primăriile din județul Dolj, acțiune la care au participat circa 1.500 de liberali.