MENIU

Cătălin Ivan: De ce PSD nu îl dă jos pe Victor Ponta

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a declarat, vineri, în cadrul unei ediții speciale, la Realitatea TV, că social-democrații nu îl vor da jos pe Victor Ponta "dintr-o obligație și loialitate" față de liderul lor, care "va avea susținere până în ultimul moment".

"În primul rând, vreau să spun că mă bucur mult că nu a trecut moțiunea de cenzură. Eu chiar cred că actuala majoritate trebuie să conducă, până în 2016, și că cei de la PNL nu au niciun argument pentru ca să își ceară sau să își dorească să ajungă la guvernare. Faptul că a câștigat Klaus Iohannis, în noiembrie, nu înseamnă că românii au votat PNL. Discuția de aici ar trebui să plece. Legat de atitudinea lui Victor Ponta, e foarte greu de explicat, nu o înțeleg, nu înțeleg de ce a plecat pe drumul ăsta. Mă uit siderat, nu e deloc Victor Ponta din 2010. Sunt ferm convins că la experiența pe care a acumulat-o Victor Ponta, știe cât de mult rău face partidului și României prin faptul că se ține de scaun. Ar fi trebuit să îsi dea demisia din noiembrie, dar acum cu atât mai mult", a afirmat Cătălin Ivan.

Întrebat dacă consideră că ar trebui organizate alegeri anticipate, Cătălin Ivan a răspuns:

"Nu. Cred că în Parlament există o majoritate solidă care poate să își ia oricând alt premier. Cred că PSD are parteneri care și-au dovedit, în această perioadă, seriozitatea. Atât timp cât Victor Ponta se va ține de scaun, cunosc bine acest partid, știu cum gândesc colegii mei de partid. Atâta timp cât Victor Ponta se va ține de scaun, cei din PSD dintr-o obligație, loialitate nu îl vor da jos pe Victor Ponta și va avea susținerea până în ultimul moment. Cel care pune partidul într-o situație dificilă e Victor Ponta, dar PSD nu a fost niciodată într-o situație dificilă, ca cea de acum. PSD nu îl va trăda pe Victor Ponta", a precizat europarlamentarul.

Mai multe articole despre:
PSD Victor Ponta Cătălin Ivan