MENIU

Cât mai durează războiul din Ucraina? Mircea Geoană, previziune tulburătoare despre viitorul conflictului

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a transmis că războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă, care va fi cu mult mai complicată și sângeroasă, care se va desfășura pe un front mult mai larg decât cel anterior, scrie site-ul Uniunii Militarilor și Polițiștilor "Mihai Viteazul" - umpmv.eu, al cărei președinte este fostul ministru al Apărării Naționale Gabriel Oprea.

Acesta este motivul principal pentru care Alianța Nord-Atlantică a furnizat armament Ucrainei. De asemenea, NATO se pregătește să-și consolideze și mai mult flancul estic al Alianței și să asigure o navigație liberă în Marea Neagră, o zonă vitală cu un foarte mare interes strategic și economic pentru România și Europa, a explicat Mircea Geoană.

Statele membre NATO continuă să sprijine Ucraina în războiul său împotriva atacurilor Federației Ruse, pe măsură ce acest război intră într-o nouă etapă, cu altă configurație și cu alte necesități. 

Ucraina are nevoie de sprijin și primește sprijinul necesar din partea aliaților NATO. Mircea Geoană a explicat că Alianța a trimis mai multe blindate, mai multe echipamente și mai multe capabilități pentru a atinge obiective și ținte de la o distanță mult mai mare. 

„Dacă în prima parte a războiului, am văzut-o cu toţii, Javelin şi arme antitanc, această parte a doua a războiului va fi diferită în calitatea, intensitatea şi consistenţa acestuia, deci, este firesc ca noi să ajutăm Ucraina pentru această etapă a războiului”, a explicat oficialul NATO.

Mai multe articole despre:
mircea geoana razboi ucraina