MENIU

Carmen Dan dezminte afirmaţiile SRI: "Eu nu am primit informări cu privire la eventualele violenţe"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susţinut o conferinţă de presă la sediul MAI, unde a declarat că nu a primit nicio informare cu privire la violenţele care au avut loc, miercuri seară, la protestul din Piaţa Victoriei din capitală.

"Eu nu am primit informări cu privire la eventualele intenţii de provocare a violenţelor. A primit informări prin sms un secretar de stat al MAI, iar datele primite prin sms nu semnalau riscuri în ceea ce priveşte pertubarea liniştii publice şi nici nu am fost informaţi cu privire la faptul că acele persoane aveau asupra lor mijloace pe care să le folosească în acest scop", a precizat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai transmis că au existat informaţii cu privire la meciul de handbal disputat între echipele Dinamo-Steaua, la mai puţin de doi kilometri de Piaţa Victoriei.

"Informaţiile fuseseră deja analizate în cadrul ueni şedinţe operative, iar măsurile au fost adoptate în funcţie de dinamica situaţiei. Nu au existat alte informaţii inedite venite din partea SRI. Nu puteam solicita blocarea suporterilor în sala de sport a Clubului Dianamo, în condiţiile în care comportamentul lor nu a fost agresiv. Ar fi fost o încălcare a legii", a mai transmis Carmen Dan.

Serviciul Român de Informații a precizat, joi noaptea, că a transmis informații cu privire la intențiile de deturnare a protestului din Capitală ministerului de Interne, secretarului de stat din cadrul Ministerului, IGPR-ului, Jandarmeriei și SPP-ului.

Mai multe articole despre:
proteste SRI ministru de Interne carmen dan