MENIU

VIDEO. Ce spune Carmen Dan, după ce un poliţist a fost ucis într-o gară din Suceava

,,Câţi mai trebuie să murim, doamna ministru?". Este strigătul de disperare lansat, pe internet, de un coleg al poliţistului ucis în gara suceveană. Bărbatul îi reproşează lui Carmen Dan că nu sunt luate măsuri pentru ca astfel de tragedii să poată fi evitate. Mai mult, el susţine că, la momentul atacului, agentul ar fi fost singur. Ministrul recunoaşte că nu sunt suficienţi oameni în teren. Când vine vorba de soluţii, însă, Carmen Dan ridică din umeri. 

,,Nu a trecut o lună de când "urlam" public: NE MOR COLEGII ÎN STRADĂ! I-a păsat cuiva? NU... (...) Câţi mai trebuie să murim, Doamna Ministru? Pe câţi dintre noi mai trebuie să avansaţi post-mortem, Doamna Ministru? Câte soţii şi copilaşi mai trebuie să plângă, "consolaţi" de mesajele fade ale MAI, în timp ce îşi înmormântează eroii?"

Mesajul vine de la unul dintre criminaliştii care au făcut cercetarea la faţa locului, după tragedia din Suceava. El spune chiar că agentul era singur în momentul tragediei. Ministrul de Interne susţine altceva. 

Carmen Dan recunoaşte deficitul de personal şi susţine că problema se va agrava după blocarea angajărilor la stat. În timpul mandatului lui Dan la Interne, singurele angajări din sursă externă s-au făcut la Direcţia de Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, acolo unde zilnic se formau cozi interminabile. Problemele din sistem au fost semnalate şi de Marian Godină, care se întreabă retoric când vor fi poliţiştii apăraţi de lege.