MENIU

Care este motivul pentru care bunica şi mama Anei Maria Pătru au fost chemate la DNA

Bunica fostei șefe AEP Ana Maria Pătru, care a fost citată miercuri ca martor la DNA Ploiești, nu a dat declarații în fața procurorilor, aceasta prevalându-se de dreptul la tăcere. Potrivit unor surse, aceasta a fost chemată la audieri, după ce Ana Maria Pătru a trecut pe numele bunicii sale un teren de 1000 de mp, teren cumpărat cu banii din mită. După bunică fostei şefe a AEP, a fost audiată şi mama acesteia, care de asemenea a refuzat să facă vreo declaraţie. 

Avocatul Veronel Rădulescu a declarat că femeia, în vârstă de aproape 90 de ani, nu a dat declarații în cauza în care a fost citată, el invocând vârsta acesteia, dar și starea ei de sănătate.

Totodată, avocatul a precizat că procurorii DNA Ploiești i-au adus la cunoștință femeii faptul că i s-a pus sechestru pe un teren de 1.000 metri pătrați și pe construcția aflată pe acesta.

Întrebat unde se află terenul în cauză, avocatul a susținut că nu a primit copii după documentele dosarului, astfel că nu poate preciza detalii.

Întrebat de ce audierea bătrânei nu a fost făcută la domiciliul ei, având în vedere vârsta și starea sa de sănătate, Veronel Rădulescu a explicat că apărătorii femeii nu au avut timpul necesar pentru a formula o astfel de solicitare.

Pe parcursul prezenței la DNA Ploiești a bunicii Anei Maria Pătru, un echipaj de salvare a fost prezent la sediul Parchetului, acesta intervenind și evaluându-o medical pe bătrână în condițiile în care aceasta a făcut un atac de panică, nefiind necesar transportul ei la spital, au precizat reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Prahova.

După bunică, şi mama Anei Maria Pătru a fost citată ca martor, miercuri, la DNA Ploieşti în dosarul fiicei sale, iar procurorii au decis să pună sechestru asigurator pe apartamentul ei din Constanţa. Femeia a refuzat să facă declaraţii în faţa anchetatorilor.

Avocatul Anei Maria Pătru, Veronel Rădulescu, a declarat că mama clientei sale a fost citată în calitate de martor.

De asemenea, avocatul a declarat că a depus la DNA Ploiești o cerere de probe, propunând audierea procurorului șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și a fostului procuror DNA Mircea Negulescu, în calitate de martori în legătură cu acuzația de inducere în eroare a organelor judiciare pentru care este urmărită penal Ana Maria Pătru.

În context el a explicat că având în vedere această cerere, procurorul șef al DNA Ploiești ar trebui să formuleze o declarație de abținere.

Mai multe articole despre:
DNA audiere Ana Maria Pătru bunică 90 de ani