MENIU

Care e legătura dintre Dragnea, Putin și Erdogan. Acuzații dure după reacția PSD la proteste

Reacții identice la proteste

Vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, sâmbătă, la ora protestelor masive din Capitală și zeci de orașe din țară, că ieșirile masive în stradă sugerează instabilitate, ceea ce nu avantajează România, nici în plan intern, nici în plan extern. Reacția oficialului PSD a fost taxată de dur de Opoziție.

Nu protestatarii transmit lumii mesajul că România este o țară neguvernabilă și instabilă, ci chiar liderii PSD care vor să scape de justiție măcelărând legile anti-corupție, se arată într-un comunicat al PNL București.

"Din păcate, PSD folosește astăzi aceleași argumente pe care le-au folosit în ultimii ani lideri autoritari precum Vladimir Putin sau Recep Erdogan. Și pentru ei, orice gest de opoziție, fie că vine din partea altor politicieni sau a cetățenilor simpli, produce instabilitate și afectează imaginea țării pe plan extern", spune Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din PNL București.

Potrivit acesteia, imaginea Rusiei nu e afectată de protestatari ci chiar de liderii săi politici, iar imaginea Turciei nu este afectată de protestatari ci chiar de liderii săi politici. ȚAcum, ghiciți cine afectează imaginea României? Domnule Dragnea, aveți vreo idee?", spune oficialul liberal.

PSD, reacție la proteste. Ecaterina Andronescu: "Primarii au plătit transportul manifestanţilor"

Dacă există cineva care oferă imagine unei țări instabile, acela este chiar Partidul Social Democrat, cel care și-a înlăturat doi premieri, în mai puțin de un an, fără a spune însă niciodată oficial care a fost motivul acestor decizii, arată Brandl. Dacă cumva premierul Japoniei a avut impresia că a ajuns într-o țară neguvernabilă și în criză, acest lucru se datorează faptului că Partidul Social Democrat a decis cu doar câteva ore înainte să-și înlăture încă un premier din funcție și nu protestelor pașnice din întreaga țară.

"Dacă vă întrebați totuși de ce ies atât de mulți oameni în stradă, aflați că ei au înțeles mult mai bine și mult mai repede decât noi că România este astăzi o țară care riscă să își piardă apartenența la valorile și la structurile euro-atlantice. Românii au ieșit în stradă din cauza unei guvernări proaste, ce ne-a adus aproape exclusiv o legislație din ce în ce mai permisivă față de actele de corupție și măsuri economice dezastruoase", mai spune reprezentantul Opoziției.

Dacă PSD este interesat cu adevărat de stabilitatea țării, le cer public să retragă legile care afectează lupta împotriva corupției și să renunțe la măsurile eocnomice pompieristice precum split tva sau formularul 600. "Dacă liderii PSD vor face asta, vor afla că avem una dintre cele mai stabile țări din regiune", mai spune Brandl.

Prima reacţie a PSD faţă de protestele de sămbătă a venit din partea vicepreședintelui Ecaterina Andronescu, Ea a declarat, la un post de televiziune, că unii primari ar fi plătit drumul protestatarilor spre București. Fostul ministru al educației apreciază că ieșirile masive în stradă sugerează instabilitate, ceea ce nu avantajează România, nici în plan intern, nici în plan extern.

Mai multe articole despre:
proteste Ecaterina Andronescu