MENIU

Candidatul ALDE pentru Primăria Capitalei: Logica noastră trebuie să rămână cetățeanul

<p>Declaraţie halucinanţă a unui senator: Să fii politician e mai riscant ca o misiune &icirc;n Afganistan</p>

Senatorul Daniel Barbu este candidatul ALDE la Primăria Capitalei. Acesta a fost invitatul lui Octavian Hoandră la o Ediție specială la Realitatea TV, unde a vorbit despre campania electorală pentru alegerile locale 2016, care va începe peste două zile, și a analizat ce şanse are pentru fotoliul de primar general al Capitalei. 

Fost ministru al Culturii în perioada 21 decembrie 2012 - 12 decembrie 2013 din partea PNL, Barbu s-a alăturat lui Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE, pentru a aduce, spune el, o schimbare. Acesta este de părere că, în calitate de profesor, are capacitatea de a spune lucrurile, care sunt relativ complicate, într-o formă simplă și convingătoare, astfel încât să convingă electoratul din București că merită să câștige scaunul de primar al Capitalei.

De altfel, acestea este foarte neliniștit pentru cetățenii din Ferentari, cartier cu multă violență.

De asemenea, Daniel Barbu și-a prezentat o parte din programul său electoral. ”Am propus in programul meu bugetul pentru cetateni. Voi calcula bugetul Primariei luand ca valoare cel mai defavorizat cetetean (...) Prioritatea 0 inainte de educatie, sanatate, universitati, etc, va fi ca in 2 ani, pana la sfarsitul lui 2018, toti bucurestenii sa locuiască in case cu baie si toaleta. Asta inseamna grija mea pentru cetatenii defavorizati”, a declarat Barbu, la Realitatea TV.

Daniel Barbu este de părere că electoratul e la fel de hulit ca și clasa politică. ”Probabil cetatenii vor veni mai putin la alegeri. Alegerile locale sunt in competitie cu cele generale. Cea mai mare participare e la alegerile prezidentiale, cea mai mica participare e la alegerile locale. Pe tine te intereseza cine sta la Cotroceni, decat cine sta in primaria X (...) Atunci calea pe care noi am ales-o - aceeasi pe care am ales-o cand am construit partidul - este de a ne adresa unor principii, unor sensibilitati democratice”, a completat candidatul din partea ALDE.

”E foarte important sa existe in societate romaneasca, la toate nivelurile, o voce care sa spuna ca trebuie sa ne agatam cu toata forta de democratie, ca logica noastra, atunci cand ne adresam in spatiul public, trebuie sa ramana cetateanul”, a adăugat Daniel Barbu.