MENIU

Candidați alegeri sector 5: Marian Vanghelie se bate pentru al cincilea mandat

Podul Eroilor riscă acum să cadă

Candidați alegeri sector 5: Suspendat în urmă cu mai bine de o jumătate de an, Daniel Marian Vanghelie s-a încumetat să candideze din nou la primăria sectorului 5, unde are de înfruntat alți șase contracandidați, cea mai slabă concurență din București la alegerile locale din acest an.

Candidați alegeri sector 5. Cunoscut ca unul dintre cele mai sărace zone ale Capitalei, sectorul 5 are și cea mai redusă concurență pentru obținerea fotoliului de primar. Condus încă din anul 2000 de Daniel Marian Vanghelie, sectorul 5 a fost greu de câștigat pentru orice alt candidat, dată fiind popularitatea câștigată de edit timp de cinci mandate.

Scandalurile de corupție au condus la suspendarea lui Vanghelie din funcția de primar al sectorului 5, însă la alegeri acesta nu renunță și vrea să se întoarcă în fotoliul de edil.

Liberalii au ales să-l concureze pe Vanghelie cu deputatul Ovidiu Raețchi. Acesta a obținut fotolui de parlamentar în 2012 după ce a fost votat cu precădere în afara țării, de miliatrii români din Afganistan, cei din Israel și din țările arabe. 

Și social democrații au ales că vină la luptă cu un deputat. Daniel Florea vine din sfera justiției și a lucrat ca judecător timp de șapte ani.

Dintre independenți se remarcă Aurel Cătălin Stochiță, cunoscut ca fin al lui Daniel Marian Vanghelie și candidat aproape permanent la Primăria Sectorului 5.

Candidați alegeri sector 5: Primăria „care este”

Sectorul 5 este unul dintre cele mai sărace din Capitală. Banii colectați din taxe și impozite nu sunt suficienți pentru susținerea cheltuielilor curente ale sectorului. În fiecare an Sectorul 5 primește de la guvern diverse sume de bani pentru diverse cheltuieli administrative.

În sectorul 5 este și cea mai slabă reprezentare economică, multe zone fiind ocolite de reprezentanții marilor companii. Singurele perimetre care au avut parte de o mai mare atenție în ceea ce privește investițiile au fost cele din zonele centrale reprezentate de Cotroceni sau 13 septembrie.

Candidați alegeri sector 5: Lista completă

Marian Vanghelie (primarul suspendat al sectorului 5) - PDS

Ştefan Gheorghe - independent

Cătălin Aurel Stochiţă - independent

Ovidiu Raeţchi (deputat) - PNL

Daniel Florea (deputat) - Alianţa PSD+UNPR

Bogdan Lencu - Partidul România Unită

Marian Dan - ALDE