MENIU

Buzatu(PSD): Există posibilitatea să fie conflicte între Rusia şi SUA, de ce n-ar fi şi la Congres?!

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, nu exclude să existe divergenţe între filialele judeţene pentru nominalizarea vicepreşedinţilor pentru regiuni. Astfel, Buzatu, care potrivit unor surse realitatea.net ar fi susţinut de organizaţia Vaslui pentru un post de vicepreşedinte în regiunea de Est, susţine că nu este obligatoriu ca o filială  judeţeană să aibă aceeaşi propunere pe care o au alte filiale vecine. Totodată, surse din partid spun că pentru postul de vicepreşedinte din regiunea Est favorit ar fi Gabriel Vlase, apropiat de Liviu Dragnea. Astfel, Buzatu s-ar bate cu Vlase pentru acest post.

Întrebat dacă există posibilitatea ca anumite regiuni să nu ajungă la acelaşi nume pentru funcţia de vicepreşedinte, Buzatu a precizat pentru realitatea.net:

"Exista posibilitatea să fie conflicte intre marile blocuri de putere din lumea aceasta, America şi Rusia. De ce nu este posibil fie conflicte şi între candidaturile la congres, pentru posturile de vicepreşedinţi?!, a susţinut acesta.

Totodată,  Buzatu spune că nu a decis dacă va candida pentru un post de vicepreşedinte pentru regiunea de Est:

"Eu nu am decis dacă o să candidez, sunt ocupat momentan cu pregătirea Congresului. PSD Vaslui decide joi pe cine susţine". 

Mai mult, acesta a precizat că la Congres nu este obligatoriu ca delegaţii din regiune să voteze vicepreşedintele agreat de celelalte judeţe din regiune, dar asta ţine şi de modul în care va fi votul. 

"Nu cred că trebuie neapărat să ajungem la un numitor comun. Spre exemplu, dacă există un candidat, în primul rând, el candidează dacă este susţinut de către filiala judeţeană. Nu candidează singur. Că aşa, nu are rost să candidezi dacă nu te susţin nici măcar ai tăi, din judeţ".

Pe de altă parte, acesta a mai afirmat că până în acest moment, nu ştie de intenţia Anei Birchall de a candida pentru o funcţie de vicepreşedinte regional, în regiune de Est. O variantă ar mai fi Doina Fedorovici pentru postul de vicepreşedinte alocat femeilor pentru estul ţării.

HARTĂ. Bătălia din PSD pentru posturile de vicepreşedinte. Cum şi le împart pe cele 8 regiuni

Reamintim că liderii PSD trebuie să decidă, până joi, care vor fi vicepreşedinţii propuşi. Astfel, sunt opt regiuni, iar fiecare regiune va propune un bărbăt şi o femeie pentru aceste funcţii. Dacă în unele zone nu există surprize, spre exemplu, în regiune de sud-este, unde este aproape sigură candidatura lui Oprişan, Oltenia, unde vor candida Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu, sau în zona Bucureşti Ilfov, unde Gabriela Firea şi Robert Negoiţă ar fi cei propuşi, în alte zone se dă o adevărată luptă pentru aceste funcţii.