MENIU

Bugetul se dezbate în Parlament în absența lui Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, participă luni, la Bruxelles, la reuniunea Eurogrup în format extins, unde va fi discutată propunerea privind instrumentul bugetar pentru convergenţă şi competitivitate, informează Ministerul de Finanțe.

Marţi, Eugen Teodorovici va prezida a doua reuniune a Consiliului UE pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), pe agenda căreia figurează, printre altele,  adoptarea propunerii de compromis a preşedinţiei române privind Sistemul European de Supraveghere Financiară (ESFS).

De asemenea, Comisia Europeană va prezenta comunicarea "Către un proces decizional mai eficient şi mai democratic în domeniul politicii fiscale a UE".Documentul propune o foaie de parcurs pentru o tranziţie progresivă de la unanimitate la sistemul de vot cu majoritate calificată în anumite domenii ale politicii fiscale a UE.

Propunerea va fi şi principala temă a discuţiei bilaterale pe care ministrul Eugen Teodorovici o va avea luni cu comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă, Pierre Moscovici. 

Mai multe articole despre:
parlament buget Eugen Teodorovici