MENIU

BREXIT. Lucian Isar: România, din punct de vedere economic, nu are nicun motiv de panică

BREXIT. Lucian Isar: România, din punct de vedere economic, nu are nicun motiv de panică

Iulian Chifu, fost consilier prezindenţial, a afirmat în cadrul emisiunii Jocuri de Putere că este nevoie de o Mare Britanie puternică din punctul de vedere al securităţii. De asemenea, economistul Lucian Isar spune că din punct economic Brexitul nu are un impact direct asupra economiei României.

"Marea Britanie este un partener important, un partener privilegiat al României", a spus Iulian Chifu, explicând că avem nevoie de o Mare Britanie puternică, mai ales că dă a doua mare armată a NATO. "Am dori să avem o Mare Britanie unică, pentru că am văzut pornirile Scoţiei şi ale Irlandei de Nord", a continuat acesta.

Conform lui, este nevoie de o reformă a Uniunii Europene, a Comisiei Europene. "Brexitul este o problemă care ne priveşte. Avem nevoie de o altă viziune. Fiecare stat trebuie să se uite în curtea propie şi să nu mai exporte problemele din interior către Bruxelles, pentru că toate statele mari ale Europei au făcut acest lucru", a mai spus Iulian Chifu

"Trebuie să facem o analiză foarte serioasă şi să vedem ce vrem să construim, ce trebuie schimbat, ce trebuie salvat şi cum poate fi energizat acest proiect european", a mai precizat acesta.

De asemenea, economistul Lucian Isar a explicat, în cadrul emisiunii, că România din punct de vedere economic nu are nicun motiv de panică. "România are un curs valutar controlat, rezervele BNR sunt mari, dacă Banca Centrală vrea să ducă un euro la doar 3 lei, poate să o facă", a declarat acesta.

"Atât timp cât nu ştim care sunt condiţiile Brexit-ului nu vom putea estima care este impactul indirect asupra economiei României", a mai spus Lucian Isar, explicând că acesta depinde de poziţionare Brexitului

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, consideră că România are, la ora actuală, nevoie mai mult decât oricând de Uniunea Europeană. "Trebuie să contribuim la proiectul Uniunii Europene. Trebuie să lucrăm împreună", a afirmat legat.

Legat de Marea Britanie, Cristian Diaconescu spune că problemele create de ieşirea din UE şi le vor duce singuri, pentru că votul este ireversibil.

Mai multe articole despre:
România Uniunea Europeană jocuri de putere Brexit