MENIU

Borza, candidat ALDE la parlamentare, îl contrazice pe Tăriceanu: ”Iohannis, un președinte bun”

În plin scandal dintre Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele este apărat de Remus Borza, care candidează pentru funcţia de deputat chiar din partea ALDE, formaţiunea condusă de şeful Senatului. "Iohannis va fi un preşedinte bun, pun pariu că va lua şi al doilea mandat", a spus Borza la emisiunea ”Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, realizată de Rareș Bogdan. 

”Domnul președinte Iohannis, ardelean de-ai noștri, s-a încălzit mai greu începe să-și intre în rol. Va fi un președinte bun. E detrimental să avemn un discurs antiprezidențial, pentru că e un președinte în exercițiu mai are încă trei ani de zile de mandat și putem pune pariu lejer, cu ochii închiși, că președintele Iohannis va lua și al doilea mandat”, a declarat Borza. 

Politicianul susține că Iohannis începe, deja, să devină un prședinte-jucător. ”Deja a crescut în ultimele șase luni de la o cotă de încredere de 35 spre 49 la sută, de aceea această retorică nu face bine nimănui”, a completat acesta. 

Joi, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că Iohannis este "penal" deoarece a intrat în alegerile prezidențiale din poziția de condamnat.

"Din ce ştiu eu, în România există numai două categorii - cei care sunt nevinovaţi şi cei asupra cărora instanţa a stabilit printr-o decizie definitivă vinovăţia. Aşadar, cred că în România, aşa cum şi pentru preşedintele Iohannis se pare că a funcţionat, prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze pentru toată lumea. Vreau să readuc aminte că preşedintele Iohannis a candidat la alegerile prezidenţiale din poziţia de penal, aşa cum foloseşte el această stupidă expresie, cum atribuie această calitate unora dintre cei care participă la procesul electoral. Deci Iohannis a fost penal şi s-ar putea încă să fie considerat ca atare, pentru că ştiu că a făcut uz de o cale de atac excepţională care până de curând nu era accesibilă tuturor cetăţenilor români şi sigur că are o problemă în plus faţă de noi, că el este şi condamnat. Aşa încât i-aş recomanda preşedintelui să fie mai rezervat şi să nu mai folosească dubla măsură", a declarat co-președintele ALDE.

Tăriceanu a adăugat că președintele Klaus Iohannis este ”penal sadea”, afirmând că dosarul său a fost instrumentat de DIICOT și trimis la DNA.

Klaus Iohannis i-a transmis un răspuns ferm, afirmând că nu a avut niciodată un dosar penal, nu a fost urmărit penal, iar aceste fapte pot fi verificate. În plus, șeful statului a mai spus că nu toate partidele au candidaţi cu probleme penale pe liste, iar românii trebuie să se uite la fiecare în parte, comentând şi că nu îi este teamă că Parlamentul ar putea să îl suspende pentru declaraţii împotriva candidaţilor penali.

"Este din capitolul 'Hoţul strigă Hoţii!', dacă vă referiţi la câteva afirmaţii despre dosare pe care le-aş fi avut, eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodat urmărit penal. Se poate verifica. Aceasta coaliţie anti justiţie formată din câţiva penali celebri încearcă să îşi spele imaginea. Nu trebuie să aibă emoţii, nu am fost urmărit penal nu am avut dosare. Rămân la părerea mea, cei cu dosare nu au ce căuta în politica de vârf", a spus Klaus Iohannis.