MENIU

Bobby Păunescu: "Iohannis este sub mare presiune!" - Singurele soluții viabile pentru guvernare 

Bobby Păunescu

Klaus Iohannis se află, astăzi, sub mare presiune, ca urmare a faptului că principalii pioni de pe scena politică, PSD și PNL, nu s-au pus de acord nici pe buget, nici pe justiție. În aceste condiții, pare că până la formarea unui nou guvern este cale lungă. 

"Klaus Iohannis e sub mare presiune azi. Presedintele e sub atac masiv pentru ca el isi doreste sa schimbe. A urmarit ce isi doresc romanii. Romanii au spus ca tara merge intr-o directie gresita. A spus sa schimbam. A venit Ciuca. Sunt oameni care-si dau seama ca daca vine un om care nu e din sistemul din ultimii 30 de ani... Au incercat sa-l scoata", a spus Bobby Paunescu, duminica seara, la B1 TV. 

In opinia presedintelui ARMIS, Klaus Iohannis are doua optiuni: fie numeste un premier pe care si-l asuma, fie dizolva Parlamentul. 

"Presedintele e sub mare presiune azi. Dupa parerea mea, ori numeste un guvern si vine un premier pe care si-l asuma, in sensul ca discuta cu cei de acolo, sau daca nu sunt de acord cei de la partidele politice din Parlament sa dizolve Parlamentul. Pai daca nu se inteleg... de doua luni mor mii de oameni", a punctat Paunescu.

In legatura cu faptul ca partidele nu s-au inteles la negocierile pe buget, Paunescu a apreciat ca, intai de toate, ar trebui sa fie numit un guvern care sa-si asume bugetul. 

"Stati sa numim un guvern sa-si asume bugetul, nu-l discutati voi ianinte. Ii dai incredere sau nu-i dai. Daca ai incredere in cei care-l andorseaza, il pui pe Ciuca", a subliniat Paunescu.