MENIU

Bobby Păunescu, revoltat că o instanță din București a confirmat o amenda dată la un miting anti-Putin

Bobby Păunescu

Omul de afaceri Bobby Păunescu a criticat dur decizia unei instanțe prin care a confirmat amenda dată revoluționarului Doru Mărieș, în urma unui miting de protest în fața Ambasadei Rusiei din București. Păunescu a afirmat că o astfel de decizie, pornind de la sancțiunea în sine până la validarea ei în instanță, este o nouă dovadă că în instituții cheie ale statului se află oameni care susțin interesele Moscovei și antiamericane.

"În urma cu câteva zile, judecătoria S1 a dat câștig de cauza Jandarmeriei în cazul amendei aplicate lui Doru Mărieș după ce, alături de mine și de Marius Bostan, a participat la un miting în fața Ambasadei Rusiei, împotriva invaziei Moscovei în Ucraina. Era chiar în ziua în care președintele american Joe Biden îl făcea criminal pe Putin, în toată Europa erau proteste față de război, iar la noi, după acest miting de protest față de intervenția rusească în Ucraina, ne-am ales cu amendă data dl. Mărieș. Ce vreau să spun: dacă MAI ne spune că nu trebuie să facem miting împotriva Rusiei, în ziua in care SUA îl făcea criminal pe Putin, atunci cineva trebuie să răspundă, chiar la nivelul ministrului, dacă este cazul", a afirmat omul de afaceri Bobby Păunescu. 

 

Acesta a precizat că dacă înainte de decizia instanței putea crede că este o greșeală, după a devenit clar că nimănui nu i-a păsat de motivul care a provocat protestul acela.


Și omul de afaceri Marius Bostan a susținut ideea că sancțiunea acordată după protestul din fața Ambasadei Rusiei este incorectă și poate avea legătură cu superficialitatea cu care sunt tratate dosarele, dar și cu o atitudine extrem de nocivă a unor magistrați.

"De multe ori, judecătorii susțin interesele statului în fața oamenilor de rând sau companiilor, chit că încalcă astfel Constituția, legile si chiar regulile bunului simț, multi judecători au o mentalitate demult apusă, dau dreptate statului indiferent de dovezile cu care vine partea adverse. (...) Jandarmii se purtau de parcă erau de la Moscova, se manifestau la adresa protestatarilor de parcă erau supărați că au fost scoși duminică din casă, dar în același timp păreau înțelegători cu personajele care la un moment dat au apărut și se plimbau sfidător, cu bicicleta."


Mai multe articole despre:
bobby paunescu rusia putin doru maries