MENIU

Blaga: Primii doi oameni în stat au avut ieşiri publice care nu au darul de a consolida justiţia

Blaga: Primii doi oameni în stat au avut ieşiri publice care nu au darul de a consolida justiţia / Foto: MEDIAFAX

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că primii doi oameni în stat au avut ieşiri publice care nu au darul de a consolida justiţia liberă, arătând că premierul a nominalizat persoane publice care ar trebui să fie arestate şi că "nici ieşirea preşedintelui nu a fost fericită".

"Justiţia este liberă, dar ieri şi alaltăieri primii doi oameni în stat au avut ieşiri publice care nu au darul de a consolida justiţia liberă. Ipocrit, premierul l-a atacat pe preşedinte, uitând că săptămâna trecută, la Piteşti, făcea acelaşi lucru, adică promitea că o să-l pedepsească pe fostul senator Andrei pentru necazurile care i s-au întâmplat baronului de Argeş Nicolescu. Mai mult, chiar în ieşirile publice în care îl ataca pe preşedinte, la rândul lui făcea acelaşi lucru nominalizând chiar persoane publice care ar fi trebuit arestate. Nici ieşirea preşedintelui nu a fost fericită, pentru că nu cred că atacând un senator în modul în care a făcut-o a lăsat, probabil, involuntar să se înţeleagă că ar putea interveni în anumite dosare", a comentat Vasile Blaga, la Hotnews.ro.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marţi, că plângerea penală împotriva preşedintelui Băsescu a fost redactată de avocatul ei, iar premierul Victor Ponta a anunţat că a semnat documentul, care va fi susţinut şi de alţi parlamentari, actul urmând să fie depus în cursul zilei la Parchet.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului".

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.