MENIU

Blaga: Nu cred că se rupe USL, nu pleacă câinele de la măcelărie

Blaga: Nu cred că se rupe USL, nu pleacă câinele de la măcelărie / Foto: MEDIAFAX

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că nu crede că se va rupe USL deoarece "nu pleacă câinele de la măcelărie" şi a arătat că PDL nu va semna o moţiune de cenzură iniţiată de PNL, dar aşteaptă ca liberalii să semneze moţiunea PDL şi nici nu îl va sprijini pe Antonescu la prezidenţiale.

"Nu cred că se va rupe USL, este o alianţă care guvernează prost de 21 de luni România. Am să folosesc o expresie a unui coleg liberal din Senat, Puiu Haşotti: nu pleacă câinele de la măcelărie", a afirmat Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a spus că Crin Antonescu de astăzi nu este diferit de cel de acum trei săptămâni, care era alături de Victor Ponta şi a votat modificările la Codul penal în "marţea neagră."

"Cu ce e altfel PNL de astăzi decât cel din vara lui 2012, cel care a susţinut măsuri de stânga într-o guvernare de 21 de luni? De aceea, noi aşteptăm să semneze moţiunea pe care noi am iniţiat-o şi colaborări doar punctuale. Nu văd alte colaborări", a adăugat Blaga.

El a mai spus că PDL nu îl va sprijini pe Crin Antonescu la prezidenţiale, deoarece are propriul candidat, care va câştiga alegerile.

Întrebat dacă PDL ar semna o moţiune de cenzură iniţiată de PNL, Blaga a răspuns: "Asta ar fi culmea. Moţiune la adresa ce? Nu le-am dat posturile, ciolanele pe care le-au vrut? Aţi mai auzit? Ei sunt la guvernare astăzi şi vor să iniţieze o moţiune de cenzură, să spună «Am guvernat prost»".

Blaga a arătat că, dacă PDL ar semna o moţiune a PNL, ar însemna să recunoască practic că "PNL de dimineaţă până seara este altfel".

El a adăugat că PNL este în continuare la guvernare, are prefecţi, secretari de stat, nu doar miniştri, dar şi structuri în teritoriu jumătate - jumătate cu PSD.