MENIU

Blaga: Cea mai mare problemă a bugetului pe 2015, sumele alocate pentru autostrăzi și infrastructură

<p>Blaga: Cea mai mare problemă a bugetului pe 2015, sumele alocate pentru autostrăzi și infrastructură</p>

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, joi, că principala problemă a proiectului bugetului de stat pe 2015, iniţiat de Guvern, are în vedere suma alocată pentru investiţii, în special pentru proiectele de infrastructură şi construirea de autostrăzi, informează Mediafax.

”O problemă generală, suntem nemulţumiţi de cuantumul sumelor alocate investiţiilor, şi asta este cea mai mare problemă a bugetului din 2015 şi, de fapt, a fost şi a bugetului pe 2014 (...) Vom analiza foarte serios în comisiile noastre de specialitate bugetul şi ne vom spune punctul de vedere în Parlament. Mai sunt patru ani şi vom sărbători cu mare fast, cum e şi normal, şi cu bucurie 100 de ani de la Marea Unire. Dar noi nu am reuşit în 100 de ani să facem o autostradă care să treacă munţii. Ori, unul dintre obiectivele importante care trebuie să stea în faţa României, şi pentru acelea cred că domnul Iohannis va face ceea ce a promis, adică putere – opoziţie să stabilim priorităţile pe termen lung ale României, este să legăm împreună între ele provinciile istorice ale României prin autostrăzi, şi pe urmă pe toate de Uniunea Europeană. Dar nimic nu am văzut din toate lucrurile astea în acest an”, a declarat Blaga. 

Întrebat cum vede diminuarea bugetului Administraţiei Prezidenţiale, prevăzut pentru 2015, respectiv cu 9% mai mic decât anul acesta, Blaga a răspuns:

”Nu este o dovadă de prietenie faţă de noul preşedinte şi noua Administraţie prezidenţială”, a afirmat Vasile Blaga.

 

Mai multe pe Mediafax.