MENIU

Bilanţul PSD Constanţa: 62 de aleşi locali au venit şi 15 au migrat

Social-democraţii constănţeni au atras 62 de aleşi locali, în urma Ordonanţei de Urgenţă, care a permis migraţia politică și au pierdut 15 consilieri locali, din două localităţi, care au devenit independenţi, informează Adevărul. PSD Constanţa a atras în rândurile sale 62 de aleşi locali în urma Ordonanţei de Urgenţă care a permis migraţia politică. Totodată, social-democraţii constănţeni au pierdut 15 consilieri locali din două localităţi, care au devenit independenţi. Citeste mai mult: adev.ro/ndwffp

Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a prezentat, joi, bilanţul partidului în urma migraţiei politice a aleşilor locali. Astfel, au trecut în rândurile social-democraţilor: doi primari, patru viceprimari, 24 de consilieri locali şi un consilier judeţean. Cele mai multe racolări au avut loc la Mangalia, acolo unde șapte consilieri municipali au trecut la PSD, șase dintre ei venind de la PDL şi un consilier de la PP-DD. Tot aici însă PSD a şi pierdut patru consilieri care au devenit independenţi.
Totodată, o altă pierdere importantă pentru PSD s-a înregistrat la Peştera, unde cei 11 consilieri social-democraţi au preluat modelul primarului şi s-au declarat independenţi. La Adamclisi șase aleşi locali, toţi de la PDL, printre care şi primarul, au trecut la PSD, la Tuzla - cinci consilieri, dintre care, trei de la PNL și câte un consilier de la UNPR și PP-DD.
O altă migraţie în masă a avut loc la Ostrov, unde patru consilieri PNŢCD, printre care şi viceprimarul, au plecat la social-democraţi. Mutări s-au înregistrat şi în cazul Consiliului Local Municipal Constanţa, unde PSD are cu trei consilieri în plus, respectiv doi de la PP-DD și un consilier de la UNPR.
Partidul care a pierdut cei mai mulţi aleşi locali, în judeţul Constanţa, în favoarea PSD, este PP-DD. Astfel, 24 de consilieri locali şi unul judeţean au plecat la PSD. PDL a pierdut 16 consilieri, printre care şi un primar, iar PNL, zece, printre care un primar şi trei viceprimari.
 
Mai multe articole despre:
PSD Constanţa consilieri migraţie politică UNPR PP-DD