MENIU

Băsescu: "Vârful de calitate politică PSD e Dăncilă. Ceilalți, vai mama lor!"

Traian Băsescu face ironii subtile la adresa PSD, partid despre care spune că are un vârf politic în persoana Vioricăi Dăncilă, pe care mulți lideri ai partidului vor s-o demită, în caz că pierde alegerile. Fostul președinte consideră că aceștia ar trebui să se gândească mai bine, înainte să acționeze, pentru că nu prea au ce să-i reproșeze acesteia, din moment ce Dăncilă are un scor dublu față de cel al partidului. Comentariul fostului președinte Băsescu a fost criticat de Octavian Hoandră, realizatorul „Realitatea românească”, într-o intervenție la Realitatea Plus. Octavian Hoandră îl acuză pe Băsescu de „mașinațiune securistică” și de joc dublu când spune că îl susține oficial pe Iohannis, când de fapt o susține pe Dăncilă.

Fostul președinte Traian Băsescu a spus la România Tv, întrebat dacă Viorica Dăncilă mai are un viitor politic în situaţia în care va pierde alegerile prezidențiale, că liderii PSD trebuie să se uite la câte procente au făcut la europarlamentare și cât va scoate Dăncilă la prezidențiale înainte de a lua o hotărâre.

”Eu cred că liderii PSD trebuie să se uite la câte procente au făcut la europarlamentare, pentru că a fost tot listă naţională şi să se uite câte procente va face doamna Dăncilă duminică şi pe urmă să fugă repede acasă să se uite oglindă, să vadă ce au făcut ei, ce a făcut femeia asta. (...) Ce să-i spună lui Dăncilă? \"Noi am scos 20 la sută, dar tu, pentru că ai ajuns la 40, te radem!\" (...) Acum, se pare că vârful de calitate politică în PSD este Viorica Dăncilă, că ceilalţi sunt vai mama lor. Daţi-mi al doilea lider după Dăncilă!”, a spus Băsescu.

Comentariul fostului președinte Băsescu a fost criticat de Octavian Hoandră, realizatorul „Realitatea românească” la Realitatea Plus. 

Octavian Hoandră îl acuză pe Băsescu de „mașinațiune securistică” și de joc dublu când spune că îl susține oficial pe Iohannis, dar de fapt o susține pe Dăncilă.

La prima vista ar părea că-i un caz clasic românesc de râde hârb de oală spartă. Dar nu este așa. Domnul ofițer de securitate Petrov, cunoscut în lumea politică românească sub numele Traian Băsescu, se vede că e încă activ și încă mai respectă ordinele care vin pe căi forestiere, din păduri, și încearcă să o gonfleze pe Viorica. Sensul adevărat al acestei mașinațiuni securiste este ca lumea să pară că Petrov îl susține pe Klaus Iohannis, așa cum a zis, dar pe de altă parte să încerce să-i mai procure câteva procente Vioricăi, pe care o ridică în slăvi, cum că ar fi cea mai bună din PSD. E greu. Vârsta își spune cuvântul și la ofițerii acoperiți, și la securiștii bătrâni. Nu mai sunt așa agili, nu mai au să-și piardă din calitățile unui agent, ale unui ofițer, cum era Petrov când transporta arme și droguri și dădea foc la nave prin porturi. Să nu creadă că nu ne-am prins! Adevăratul sens este că domnul Petrov, Băsescu, îl susține oficial pe Klaus Iohannis, dar pe de altă parte o susține pe Viorica Dăncilă, făcând-o să pară cea mai strălucitoare din PSD. Ne-am prins!”, a conchis, joi, Octavian Hoandră, în intervenția sa la Realitatea Plus.

Mai multe articole despre:
basescu dancila psd alegeri prezidentiale