MENIU

Băsescu: USL nu s-a desprins, uitați-vă în teritoriu. Pentru ei, diaspora e nisip mișcător

Fostul șef de stat, Traian Băsescu, a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că "USL nu s-a desprins", arătând, în susținerea afirmației sale, că nici PSD, nici PNL, nici UDMR nu vor legea votului prin corespondență, iar, când s-a pus problema unui primar interimar, în locul lui Sorin Oprescu, "consiliul, cu majoritate PNL, a votat un primar interimar UNPR".

"Și așa sunt acuzați că fac blat. Uitați-vă la cum șuntează legea votului prin corespondență... Au votat în realitate pentru respingerea legii votului prin corespondență propusă de Eugen Tomac. (...) Era foarte bună. Puteau să o îmbunătățească, dar au eliminat-o pur și simplu. Au avut președinția Comisiei de Cod electoral. Au renunțat la ea. Uitați-vă la Primăria Capitalei. Când s-a pus problema unui primar interimar, consiliul, cu majoritate PNL, a votat un primar interimar UNPR. De fapt, USL nu s-a desprins, uitați-vă în teritoriu", a declarat Băsescu, potrivit HotNews.ro.

În acest sens, Băsescu a adus în discuție și Legea privind votul prin corespondență.

"Nici PSD, nici PNL, nici UDMR nu vor acest vot. Pentru ei, diaspora e nisip mișcător, de aceea îi păcălesc pe românii din străinătate că vor avea vot prin corespondență", a adăugat fostul șef de stat.

 

 


Mai multe articole despre:
PNL PSD Traian Băsescu vot prin corespondenţă USL