MENIU

Băsescu: Ponta a candidat de prost la prezidenţiale!Iohannis era floarea de colţ din Munţii Sibiului

În noaptea în care premierul a pierdut lupta pentru Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a vorbit despre demisia acestuia, fie din guvern, fie de la şefia partidului. A spus-o chiar fostul preşedinte, într-o emisiune televizată. Discuţiile au fost purtate cu mai mulţi reprezentanţi ai unor instituţii ale statului, pe care i-a convocat după anunţarea rezultatelor, susţine Băsescu.

Întrebat de ce a candidat Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu a răspuns: "De prost. Nu avea ce căuta în competiția prezidențială. Era prim-ministru. Cred că l-au împins cu bună intenție cei care l-au împins, că nu aveau altă variantă, doar varianta Dragnea care încă nu era foarte compromis și ar fi făcut față la fel de bine ca și Ponta'', a afirmat Băsescu, într-o emisiune B 1 tv. În opinia sa, premierul Ponta ''a intrat cu un handicap uriaș în prezidențiale'', ca urmare a erodării imaginii sale publice.

''A considerat că trebuie să se bată cu mine doi ani și jumătate. A intrat erodat, a intrat plagiator, a intrat mincinos, a intrat cu RAFO (...) Klaus Iohannis venea ca floarea de colț din munții Sibiului'', a adăugat Traian Băsescu.

În același timp el a criticat strategia de campanie a lui Ponta, susținând că a fost greșită și subliniind că adversarul premierului a fost Iohannis nu șeful statului în funcție. ''Cine i-a învățat asta pe ei? Eu eram o umbră. Pentru ce te băteai cu umbra? Nu candidam. Ce treabă aveai cu mine?'', a adăugat Băsescu.