MENIU

BĂSESCU, părăsit de CONSILIERI. Guşă: O mişcare de ranforsare a viitorului partid Mişcarea Populară

<p>Cozmin Guşă: Dragoş Drăghici este victima unor jocuri politicianiste</p>

O treime dintre consilierii preşedintelui Traian Băsescu i-au spus "adio" şefului statului! Băsescu rămâne fără opt consilieri începand cu 1 februarie. Preşedintele a semnat decretele şi deciziile de eliberare din funcţie pentru consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, şi pentru consilierii de stat Mariana Bitang, Raluca Boboc şi Daniel Moldoveanu.

Una dintre semnificaţiile demisiilor consilierilor de la Cotroceni este depolitizarea Administraţiei Prezidenţiale în an electoral, este de părere analistul Cozmin Guşă. Acesta a spus, la Prime Time News, că o astfel de mişcare ne dezvăluie un Traian Băsescu mult mai activ şi care nu poate fi învinuit de jocuri politicianiste, fiindcă nu mai are consilieri cu carnete de partid.

"Dacă vorbim de semnificaţii, e una simplă, una de ranforsare a posibilului viitor partid Mişcarea Populară, care îşi aşteaptă botezul justiţiei. A doua semnificaţie, una sumbră pentru PDL, care se mişcă foarte, foarte prost în ultima vreme şi dacă parte din consilierii de la Cotroceni vor îngroşa rândurile partidului Mişcarea Populară, în mod evident va însemna o pierdere ultra majoră. Şi trei, un lucru mai puţin evident, depolitizarea Administraţiei Prezidenţiale în an electoral, care ne anunţă un Băsescu mult mai activ. Un Băsescu care nu mai poate să fie învinuit de joc politicianist pentru că nu mai are consileiri cu carnet de partid, e un pericol mai mare pentru putere decât ar fi fost până atunci", a spus Cozmin Guşă.