MENIU

Băsescu, mesaj pentru PMP: "Să fie sinceri când vorbesc despre statul de drept"

Băsescu, mesaj pentru PMP: "Să fie sinceri când vorbesc despre statul de drept"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la sosirea împreună cu Emil Boc la dezbaterea Fundaţiei Mişcarea Populară, că ar fi bine să participe şi reprezentanţi ai PMP, adăugând: "Ar înţelege foarte bine ce vreau de la acest partid pe care îl construim acum".

Preşedintele Băsescu şi primarul Clujului, Emil Boc, au sosit împreună la dezbaterea organizată sâmbătă, la Bucureşti, de FMP şi intitulată "Rolul administrației locale în modernizarea comunității. Statul de drept și siguranța cetățeanului".

Referindu-se la tema dezbaterii, Traian Băsescu le-a declarat jurnaliştilor: "Cred că e o tema foarte importantă şi la fundaţie şi, dacă sunt şi reprezentanţi de la PMP, ar fi foarte bine, pentru că ar înţelege foarte bine ce vreau de la acest partid pe care îl construim acum".

Întrebat ce le-ar spune reprezentanţilor PMP, şeful statului a răspuns: "Să fie sinceri când vorbesc despre statul de drept (...) care nu e un concept abstract, e o realitate pe care oamenii trebuie să o simtă şi funcţionarea lui nu se limitează la justiţie".

În legătură cu relaţia sa cu Emil Boc, Traian Băsescu a spus că a fost un tandem în momentul cel mai greu pentru ţară.

"Un tandem în politică am fost, şi am fost în momentul cel mai greu al ţării (...), am reuşit să trecem ţara prin criză şi lucrul ăsta ne leagă, chiar dacă a fost şi foarte multă suferinţă politică", a spus şeful statului.

Întrebat despre ce mai discută acum cu Emil Boc, preşedintele a răspuns: "Sunt şi probleme de administraţie locală, în care Emil Boc e cel mai autorizat să vorbească".

Din partea PMP sunt prezenţi, între alţii, la dezbaterea Fundaţiei Mişcării Populare, Eugen Tomac, Elena Udrea, Cristian Preda, Teodor Baconschi.