MENIU

Băsescu ironizează planurile lui Iohannis: "Nu mai este la masa UE!" Ce mesaj a decriptat fostul președinte după congresul PPE?

Băsescu consideră că Iohannis a făcut o greșeală față de liderii europeni

Fostul președinte Traian Băsescu nu crede că actualul șef al statului, Klaus Iohannis, ar avea vreo șanse să ocupe postul de președinte al Consiiului European, așa cum s-a speculat. Băsescu susține că o evetuală șansă ar fi la NATO; dar și acolo este o situaie complicată.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, susține că Iohannis nu mai are loc la „masa UE”.

 

„Acest congres PPE i-a spus că-i dorește suces la funcția de secretar general al NATO. Nu mai e la masa UE. Acolo, la NATO, va trebui să vorbească cu Washingtonul, Nu știu dacă are șanse. Probabil stie ce face. Faptul că Ursula a ținut să-i dorească succes la NATO, cred că i-a arătat unde a greșit. Că și-a anunțat candidatura la NATO. Astea nu se anunță, se discută", a declarat Băsescu, la un post TV. 

 

Pe de altă parte, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan spune că Iohannis poate fi oricând un președinte excepțional al Consiliului European. Europarlamentarul a vorbit despre o posibilă funcție a liderului la vârful Europei dar și despre soarta mandatului lui Iohannis. 

Iohannis își negociază funcția în vârful Europei. Rareș Bogdan aruncă bomba: „Poate fi oricând presedinte al Consiliului European”

 

Mai multe articole despre:
basescu iohannis presedinte UE nu are sanse