MENIU

Băsescu: Firea, afaceri necurate la Crescent. A transferat banii Securității

Fostul președinte, Traian Băsescu, a lansat, luni seară, la sediul PMP, o serie de acuzații la adresa senatorului PSD, Gabriela Firea, afirmând faptul că organele statului ar trebuie să se uite în cadrul companiei Grivco pentru a vedea câți bani au fost transferați de la "compania Securității, Crescent", în Grivco, prin Gabriela Firea, fără a fi returnați, potrivit Realitatea TV.

"Dacă își aduce aminte să fi semnat vreo hârtie, prin care tot împrumuta așa an de an și nu plătea înapoi, 400.000 de euro și vreun milion 800.000 de dolari de la Crescent și îi transmite printr-o companie, care era în grupul domnului Voiculescu. Dacă Firica își aduce aminte de asta ar fi bine să se spovedească bine. În ceea ce ma privește pe mine, doamna Firulescu a făcut o plângere la CCR pentru declarațiile mele și, din câte stiu, CCR i-a explicat că președintele e liber să facă orice declarație politică în timpul mandatului și are orice libertate ca și parlamentarii", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă se va duce miercuri, Parchetul General, pentru audieri, unde a fost citat ca suspect în dosarul în care este acuzat că a șantajat-o pe Gabriela Firea, fostul șef de stat a răspuns:

"Categoric mă duc pentru că respect instituțiile statului. Mi-au transmis o scrisoare prin care m-au informat că sunt suspect. Ca și Nițu, numai că Nițu e suspect că a tras, că a împușcat oameni la Revolutie. Eu cred că organele statului ar trebui să se uite în Grivco să vadă câți bani au fost transferați de la compania Securității, Crescent, în Grivco, în perioada 2007-2011, când doamna Firea era administrator la o firmă din grupul Grivco și doamna Firea a semnat împrumuturile de la Crescent la compania la care era administrator, de 400.000 de euro și 1.800.000 dolari pe care se pare că a uitat să îi dea înapoi", a adăugat Traian Băsescu.

Întrebat de unde deține aceste informații, Băsescu a răspuns:

"Le-am primit pe un bilețel pe care scria 10.000 de euro, de la doamna Udrea, le ceruse un ziarist, Oreste, care ceruse 10.000 de euro ca să îi dea doamnei Udrea aceste documente. Doamna Udrea mi le-a dat mie și eu i le-am dat instituțiilor statului care nu se ocupă de ele. Doamna Udrea a refuzat să plătească și daia e supărat Oreste. Instituțiile statului mai devreme sau mai târziu vor trebui să spună dacă acele documente au fost utilizate pentru spălare de bani. Oreste e un bărbat care a sustras niște documente, din grupul Grivco, și i le-a dat unui om de Opoziție, doamnei Udrea. Oreste e un om cinstit ca și doamna Firea", a mai spus fostul șef de stat.