MENIU

Băsescu, despre scandalul defrişărilor: SRI a avut o contribuţie extraordinară, Ponta a blufat

<p>Păduri tăiate ilegal</p>

Traian Basescu sustine ca SRI a avut "o contributie extraordinara" privind defrisarile ilegale, dand informatii Guvernului si Presedintiei. In plus, fostul presedinte sustine ca Victor Ponta a blufat cu informatiile pe care le are despre defrisari si Codul Silvic.

"La guvernarea Nastase, a fost o practica: padurile date unei firme austriece pe 10 ani, petrolul dat pe 10 ani si nu s-a mai facut rediscutarea redeventei. (...) Iar oamenii acestia incearca acum sa puna in carca altora efectele coruptiei din guvernarea Nastase. Iar ceea ce fac acum cu padurile este exact acelasi lucru. Incearca sa puna in spatele unor nou-veniti la putere responsabilitatea pentru ce au facut in mandatul lui Adrian Nastase", a declarat Traian Basescu, joi, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Potrivit ziare.com, fostul presedinte a afirmat ca, pentru ca "lumea sa nu mai intrebe 'ce a facut Basescu pana acum'", ofera explicatii cu privire la mandatul sau: "N-am avut putere executiva mai mare decat are Iohannis acum, dar firma austriaca n-a fost subiect de dezbatere publica pana acum de curand".

Totodata, fostul sef al statului a laudat SRI, de unde sustine ca au provenit multe informari: "A avut o contributie extraordinara, dand informatii incontinuu guvernului si presedintiei, legate de faptul ca se fac exploatari ilegale. Aici nu mai vorbim despre exploatari ilegale, ci abuzive".