MENIU

Băsescu, despre inundaţii: Ţipetele generalului Oprea nu-i ajută pe cei aflaţi în dificultate

Gabriel Oprea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, dumunică, despre situaţia judeţelor afectate de inundaţii, că s-a exagerat cu concentrarea Guvernului pe campanie şi că "ţipetele generalului Oprea" de la sediul MAI nu îi ajută pe cei aflaţi în dificultate.

"Cred că s-a exagerat cu concentrarea guvernului pe campania electorală, iar ţipetele domnului general Oprea de la sediul MAI nu îi ajută pe cei aflaţi în dificultate, în judeţele inundate, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi altele", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că este nevoie de "acţiune imediată şi mai ales soluţii pentru ca oamenii care nu mai pot locui în case să aibă unde locui, să li se asigure alimente, apă şi cel necesare".

"Răstitul la prefecţi nu rezolvă problema.Am informaţii din teren, unde nu se întâmplă nimic, ori oamenii din zone inundate cred că nu s-au uitat la televizor, nu au avut timp să vadă", a spus şeful statului.

Judeţele Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Dolj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Sibiu, Hunedoara, Timiş, Alba şi, parţial, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Braşov şi Vrancea sunt, până luni la ora 09.00, sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii.

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii pe râul Motru, în judeţul Mehedinţi, unde duminică, între orele 11.00 şi 18.00, se pot produce creşteri de debite şi niveluri care ar putea să ducă la depăşirea cotelor de pericol.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu inundaţii prefecţi Gabriel Oprea