MENIU

Băsescu, despre dosarul MICROSOFT: DNA NU POATE ACȚIONA sezonier. Să apară și dosarul EADS

<p>Băsescu, despre dosarul MICROSOFT: DNA NU POATE ACȚIONA sezonier. Să apară și dosarul EADS</p>

Președintele Traian Băsescu a declarat, facând referire la dosarul Microsoft, că DNA nu poate acționa sezonier adăugand că el s-ar bucura  dacă ar apărea și dosarul EADS.  Mai mult, președintele a mai susținut că 5 firme și 4 oameni din dosarul Microsoft apar și în dosarul EADS.

”Eu cred că DNA nu poate acţiona sezonier. Sigur, oricine poate judeca faptul că se putea amâna chemarea cuiva cu o săptămână, dar DNA este o instituţie care nu se uită la scena politică, asupra acestui lucru vă asigur. Ei merg ca buldozerul înainte. La europarlamentare am avut o ieşire publică în care am spus că poate nu e momentul potrivit, nu trebuia să fac acea intervenţie. Nu poţi cere justiţiei să îşi plieze anchetele în funcţie de alegeri. Abia acesta este semnul că justiţia este independentă, e liberă de presiuni. DNA să-şi facă treaba, eu m-aş bucura dacă ar ieşi şi EADS”, a spus președintele.

 Întrebat dacă oamenii apropiați lui au fost implicați în dosar, acesta a evitat să dea un răspuns:

”Şi fratele meu îmi e mai apropiat decât cei de aseară. Nu spun că aceşti oameni sunt vinovaţi, până nu îi condamnă instanţa. Mersul acesta înainte al lucrurilor nu trebuie să aibă nimic de-a face cu faptul că îi e apropiat sau ostil preşedintelui. Dacă ar apărea suspiciunea că ceva se întâmplă şi din cauza preşedintelui nu se face o descindere, s-ar duce toată munca mea de zece ani şi nu aş vrea să se discrediteze acest efort. Să nu înţelegeţi că am muncit la dosare! Mi-aş dori să închei mandatul cu această poză: justiţia funcţionează fără să se uite la culoarea politică(...). Vreau sa va asigur că DNA  este apolitic odata cu numirea lui Morar. Si eu sper sa poata continua asa. Eu cred ca si  EADS va face o alta lumina in clasa politica. Va pot spune ca am avut dosarul Microsoft pe masa, m-am uitat pe el, 13 bibliorafturi si am luat si alte date, pentru ca mi-am mai adus aminte si de alte firme si am vazut ca 5 firme si  4 oameni se regasesc si in Microsoft. Si am crezut ca nu este nimic grav daca o aduc la cunostinta opiniei publice. Practicile de la EADS s-au repetat si la Microsoft. Nu sunt mega oameni de afaceri”, a spus presedintele la Adevarul Live.

Despre miniștrii din dosar, Băsescu a mai spus: ”Eu nu mă pot pronunța pe cifre, eu sunt convins că între Funeriu si Andronescu, intre Nica si Surdu nu a existat nicio discutie. Eu cred ca trebuie sa te uiti la ce i-a unit. Nu cumva aparatul?(...) Va ramane ca procurorii sa sabileasca”, a mai spus președinele.

 

Mai multe articole despre:
DNA Traian Băsescu EADS dosarul Microsoft