MENIU

Băsescu: Dacă nu au opţiune pentru vreun partid, românii să vină şi să-şi anuleze votul

Băsescu: Dacă nu au opţiune pentru vreun partid, românii să vină şi să-şi anuleze votul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după ce a votat, că este esenţial ca românii să vină să voteze, să arate că sunt europeni, el adăugând: " Dacă nu au nicio opţiune pentru vreun partid, tot trebuie să vină la vot şi să anuleze tot buletinul de vot".

Traian Băsescu a arătat că cel mai important lucru i se pare faptul că la ora 10.00 prezenţa era mai bună decât în 2009. "Este esenţial ca prin participare, indiferent cu cine votează, românii să arate că sunt ataşaţi Uniunii Europene.

Dacă nu au nicio opţiune pentru vreun partid, tot trebuie să vină la vot şi să anuleze tot buletinul de vot, dar să demonstreze că românii, prin prezenţă, sunt interesaţi de Uniunea Europeană", a mai arătat Băsescu.

El a explicat că la alegerile trecute, prezenţa la vot a României a fost slabă. "Ani de zile, ori de câte ori se vorbea de ataşamentul României la valorile UE, se scotea în evidenţa participarea foarte slabă. |De aceea, cred că participarea este cel mai important lucru ca semnal pe care România îl poate da UE legat de ataşamentul ei faţă de această structură în care am vrut să fim parte", a mai declarat Traian Băsescu.