MENIU

Băsescu a primit decorația militară supremă a Republicii Moldova

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a primit, joi, Ordinul "Ștefan cel Mare", decorația militară supremă a Republicii Moldova, pentru sprijinul constant acordat acestei țări și contribuția sa la promovarea securității și a democrației în regiune. Decorația a fost înmânată de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la invitația căruia Traian Băsescu efectuează o vizită privată, în aceste zile, informează Ziare.com.

"Am considerat întotdeauna că suntem un popor, o națiune în două state independente. Tot timpul am avut Republica Moldova în suflet. Când am fost președintele României, am ridicat problema Republicii Moldova în toate Consiliile Europene. Prima vizită, în calitate de președinte al României, am făcut-o la Chișinău, în 2005. În calitate de fost președinte, tot la Chișinău am venit mai întâi", a declarat Traian Băsescu, citat de jurnal.md.

Fostul președinte al României efectuează, joi și vineri, o vizită privată la Chișinău, urmând să participe la "discuții consistente legate de situația de securitate, din regiune, situația de securitate a României și a Republicii Moldova, evoluția proceselor de apropiere de Uniunea Europeană a Republicii Moldova, precum și relația bilaterală", după cum a precizat acesta într-o postare pe Facebook.

Fostul șef al statului a ținut să sublinieze că pozițiile publice pe care le va exprima "nu angajează România".

Traian Băsescu și Nicolae Timofti vor merge, vineri, la Soroca, la Biserica de lemn în stil maramureșean "Sfinții Martiri Brâncoveni", după care vor vizita și Cetatea Sorocii.

Mai multe pe Ziare.com.