MENIU

BARONUL Nicuşor Constantinescu, ARESTAT PENTRU 30 DE ZILE

<p>Nicuşor Constantinescu a sfidat organele judiciare şi a &icirc;ncălcat obligaţiile legale - motivare</p>

După ce a fost prins, miercuri, la Istanbul, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, dat în urmărire prin Interpol, a ajuns în jurul prânzului în România. Constantinescu a ajuns mai apoi în faţa instanţei, pentru judecarea cererii de extrădare formulată de autorităţile române. UPDATE: Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv 30 de zile, în urma unei decizii luate joi seară de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.

UPDATE: Tribunalul Bucureşti a confirmat, joi, mandatul de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJ Constanţa urmând a fi dus la arest, fie la poliţie, fie la una dintre unităţile aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Oamenii legii urmează să stabilească, în funcţie de starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu, dar şi de domiciliul său, locul în care preşedintele suspendat al CJ Constanţa va fi încarcerat.

Nicuşor Constantinescu, care a revenit joi în ţară, a declarat la Tribunalul Bucureşti, că a fost în mai multe oraşe din SUA pentru a-şi trata cancerul şi că se ştia tot timpul unde era, iar în Turcia a mers la recomandarea medicilor americani.

"Vreau să dau declaraţie, de aceea am venit. Realitatea e alta. Dosarele de la DNA Constanţa şi DNA Bucureşti sunt cauze pentru care am fost reţinut, adus cu surle şi trâmbiţe şi televiziune. Ulterior, două instanţe m-au eliberat pentru lipsă de probe. (...) N-am fost citat legal în America. Am fost în San Francisco, Baltimore, Maryland, pentru cancerul meu. Speranţa mea de viaţă este de maximum cinci ani. Am făcut biopsia la Hanovra şi m-am întors. Procurorul Bodeanu ştia de aceste aspecte medicale şi totuşi a spus că veau să fug", a declarat Nicușor Constantinescu la Tribunalul Bucureşti, unde un judecător de drepturi şi libertăţi urmează să confirme mandatul de arestare emis pe numele acestuia în iulie.

După cea de-a doua intervenţie de la Spitalul Johns Hopkins, ar fi făcut din nou complicaţii, fiindu-i perforate intestinul gros şi subţire. "Am drenă acum şi urmez tratament cu antibiotice solide şi lichide. În cazul primei infecţii, scoteau din mine zilnic aproape 500 de centilitri de puroi. Mi-au fost scoase glandele seminale, masculinitatea mea s-a dus. Mi-aş fi dorit să mai am copii. Am o soţie. La prima intervenţie au scos o tumoră cât o minge de handbal", a declarat Constantinescu.

"În Turcia am ajuns la recomandarea medicilor din SUA, a căror recomandare de a rămâne acolo cu tratamentul am refuzat-o. Ei au spus să mă opresc la Istanbul cu toate documentele medicale şi să cer la o clinică de acolo punct de vedere. Am fost la clinica Neolife din Istanbul, la medicul Urfat", a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Mai multe pe Mediafax

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a revenit în ţară, astăzi, pe Aeroportul Henri Coandă, cu o cursă de la Istanbul. 

Cursa cu care a venit Nicușor Constantinescu a aterizat în jurul orei 11.40, cu aproximativ un sfert de oră mai devreme decât ora programată.

Constantinescu a fost dus la Tribunalul Bucureşti, care judecă cererea de confirmare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui, în luna iulie.

Dacă instanţa va confirma mandatul de arestare, Nicuşor Constantinescu va fi încarcerat în Arestul Poliţiei Capitalei.

Ulterior, în funcţie de ce va spune medicul, acesta va rămâne în Arestul Poliţiei Capitalei sau va fi dus într-un spital penitenciar, au precizat sursele citate.

Reamintim că preşedintele suspendat al CJ Constanţa este cercetat în mai multe dosare de corupţie. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi atribuire ilegală de terenuri.