MENIU

Bărbat găsit împuşcat în cap, într-o unitate militară din judeţul Braşov. Ce funcţie avea

Un bărbat de 48 de ani a fost găsit împușcat în cap, la o unitate militară din Ghimbav, Brașov, cadrele medicale de la Ambulanță fiind solicitate să intervină. Medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului. Acesta era maistru militar clasa a II-a, era căsătorit şi avea un copil. El era angajat al batalionului din anul 2008 şi în Ministerului Apărării Naţionale din anul 1992.

“Bărbatul a fost găsit împușcat în zona capului, iar leziunile au fost incompatibile cu viața. Noi am fost solicitați în jurul orei 10.00", a declarat directorul Ambulanței Brașov, David Levi, citat de Mediafax.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 ani, era într-un birou, susțin surse judiciare. Incidentul s-a petrecut la unitatea militară 0102 Parchetul Militar Cluj, căruia îi este arondat Brașovul în acest caz, a declanșat o anchetă.

Prim-procurorul Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat pentru Mediafax că un procuror militar se află la fața locului împreună cu o echipă de cercetare. ”Este vorba despre un maistru militar de la o unitate militară din Brașov, este acolo un procuror militar care, împreună cu echipa care se constituie în astfel de cazuri, desfășoară activități de cercetare la fața locului”, a spus Siserman. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa” Braşov, maistrul militar clasa a II-a Alexandru Miclea, din cadrul Batalionului 206 Artilerie Antiaeriană “General Mihail Lăcătuşu” de la Ghimbav, Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” din Braşov, a fost găsit decedat duminică, în jurul orei 10.00, la ieşirea din serviciul de zi, pe punctul de acces în unitate.

Incidentul a fost constatat de către ofiţerul de serviciu pe unitate, a fost anunţat serviciul de ambulanţă la numărul 112, iar o echipă medicală s-a prezentat la locul incidentului şi a constatat că militarul a decedat în urma unei plăgi prin împuşcare în zona tâmplei. 

Conform sursei citate, maistrul militar clasa a II-a Alexandru Miclea avea 48 de ani, era căsătorit şi avea un copil. El era angajat al batalionului din anul 2008 şi în Ministerului Apărării Naţionale din anul 1992. Militarul nu avea misiuni în teatrele de operaţii, iar la ultimul control psihologic din luna iulie 2018 a fost declarat apt. La nivelul unităţii militare s-a constituit o comisie de cercetare internă, adaugă sursa citată.