MENIU

Bănicioiu nu comentează ce a spus Ponta: Etajul blocat pentru soția ambasadorului rămâne neconfirmat

<p>Surse: La un an de la Colectiv, Nicolae Bănicioiu se află la soare, &icirc;n Cuba</p>

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a refuzat să precizeze dacă i-a spus premierului că a fost blocat un etaj al Spitalului Universitar, după ce s-a operat la picior soția ambasadorului Olandei. 

Întreabat dacă poate confirma spusele premierului, Bănicioiu a spus: ”Nu vreau să intru în dezbatere politică(...) Nu dau detalii din discuțiile private”. 

Premierul Ponta spune că a mers în Turcia să se opereze pentru că avea nevoie de linişte şi că dacă s-ar fi operat în România ar fi avut un tratament preferenţial, susţinând că ”pentru operaţia doamnei ambasador a Olandei s-a blocat un etaj al spitalului”, iar pentru el s-ar fi blocat două etaje. 

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la un post tv, că a ales să se opereze în Turcia pentru că avea nevoie de ”un pic de linişte” şi pentru că în România ar fi avut un tratament preferenţial, în timp ce acolo a fost tratat ca un pacient obişnuit.

”Ştiau cine sunt, dar şi la noi dacă se operează un prim-ministru din altă ţară nu este acelaşi lucru. Nu am avut camere de luat vederi la intrarea în spital şi nici un tratament special pe care, inevitabil, l-aş fi avut în ţară. Mi-a spus Nicu Bănicioiu că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Bănuiesc că pentru mine se blocau două etaje la Spitalul Militar, ori nu am vrut să se întâmple acest lucru”, a afirmat Ponta, spunând că îşi asumă decizia de a se opera în străinătate.

Premierul Victor Ponta s-a operat la genunchiul stâng la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost spitalizat o săptămână, fiind externat duminică.