MENIU

Aventurile lui Liviu Pop. Ministrul este, de fapt, doctorand cu bursă la Academia de Poliţie

Pressone precizează într-o anchetă că ministrul Educației, profesorul de matematică Liviu Marian Pop, este doctorand al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" în domeniul Ordine publică și securitate națională.

Informația nu apare în cel mai recent CV al său, însă ne-a fost confirmată de către Academia de Poliţie, ca răspuns la o solicitare în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Mai mult, Liviu Pop a primit și bursă de sprijin pentru cercetarea sa doctorală, printr-un proiect cu finanţare POSDRU coordonat de Universitatea Națională de Apărare "Carol I". Contactat de PressOne pentru o reacție, Liviu Pop a răspuns doar printr-un SMS: "Nu am nimic de declarat".

Potrivit CV-ului pe care l-a încărcat pe site-ul Camerei Deputaților înainte de învestirea în funcția de ministru al Educației, Liviu Pop este absolvent al Facultății de Matematică și Informatică de la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca (1992-1996) și are un Masterat în Management educațional la Facultatea de Științe Economice a Universității "Vasile Goldiș" din Arad (2005-2006).

Pop mai menționează în CV o diplomă "post universitară informatică" obținută la Universitatea de Nord din Baia Mare după studii efectuate în perioada 2007-2009. Parcursul său educațional se oprește, potrivit CV-ului actual, în 2009. Însă, în CV-ul depus în 2014, când a fost numit ministru delegat pentru Dialog Social în Guvernul condus de Victor Ponta, Liviu Pop menționa și cursuri de doctorat la Academia de Poliție.

Mai multe pe pressone.ro