MENIU

Autoritățile vrâncene, în război pe marginea organizării Zilei Unirii Principatelor

Război total pe organizarea Zilei Principatelor Române în Vrancea - la Focșani, un eveniment care aprinde spiritele între șefii instituțiilor din Vrancea - președintele Consiliului Județean Vrancea și primarul Focșaniului, pe de o parte, și reprezentantul Guvernului Orban în teritoriu - prefectul județului.

 
 

Ziua Unirii Principatelor Române încinge spiritele și orgoliile între autoritățile din Vrancea. Preşedintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, s-au supărat pe prefectul judeţului, Gheorghiță Berbece, recent instalat în funcție, pentru că, spune cei doi, "îi ignoră" în organizarea sărbătorii de Ziua Unirii Principatelor Române, de la 24 Ianuarie.

Prefectura Vrancea şi-a asumat rolul de organizator al sărbătoririi Micii Uniri, în detrimentul Consiliului Judeţean Vrancea, care aloca, anual, sute de mii de euro pentru acest eveniment.

Anul trecut, organizarea, de către CJ, a evenimentului, a costat 350.000 de euro, pentru doar o oră de spectacol. Anul acesta, Prefectura a preferat să-i invite pe vrânceni în Piaţa Unirii - locul obișnuit al sărbătoririi Micii Uniri, la ora 11.00, unde va avea loc un ceremonial militar, încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare şi Hora Unirii.

Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focșani s-au arătat ofensate, însă, că în planul de organizare nu mai deţin rolul din anii trecuţi, mai ales că municipalitatea a alocat de la buget 50.000 de lei pentru steguleţe, fulare şi cocarde tricolore.

Șefii celor două instituţii - Marian Oprișan și Cristi Misăilă - consideră, așa cum se arată într-un comunicat, că prefectul i-a luat în derâdere atunci când le-a dat ultimatum să trimită lista cu numele celor care vor reprezenta Consiliul Judeţean şi Primăria la eveniment.

Mai multe articole despre:
Vrancea ziua unirii principatelor