MENIU

Aurelian Bădulescu, plângere la CNCD: "Consider că am fost discriminat"

Aurelian Bădulescu a formulat o plângere la CNCD, prin care solicită "sancționarea contravenției săvârșite de Robert Tiderle", șeful agenției de publicitate Papaya Advertising, întrucât se consideră discriminat, ca urmare a unei postări pe Facebook a lui Tiderle.

Concret, pe 27 noiembrie, printr-o postare pe Facebook, Robert Tiderle a anunțat:

"Buna ziua.

Sunt Robert Tiderle de la Papaya Advertising si doresc sa fac un anunt: agentia pentru care lucrez angajeaza echipa de creatie. Adica si copy si art. Puteti veni impreuna sau separat. Femei sau barbati, nu conteaza (atata vreme cat aveti talent). Ne puteti trimite orice considerati ca este nevoie la office@papaya.ro. Multumesc frumos.

A, sa nu uit. Nu angajam pesedisti".

Ca urmare a acestui mesaj, Aurelian Bădulescu s-a revoltat și a formulat o plângere la CNCD, motivând prin aceea că "discriminarea constă în aceea că [...] pârâtul relevă o atitudine cu vădit caracter discriminatoriu și care instigă la un discurs al urii, al dezbinării". 

În plus, Bădulescu a precizat că, potrivit legii, "constituie contravenție [....] conditionarea ocuparii unui post prin anunt sau concurs [...] de apartenenta la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau la o categorie defavorizata de varsta, de sexul sau orientarea sexuala, respectiv de convingerile candidatilor".