MENIU

Augustin Zegrean îl sfătuieşte pe Toni Greblă să ceară despăgubiri statului român: "O victimă"

Augustin Zegrean

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, il sftuieşte pe Toni Greblă, fostul său coleg, să ceară despăgubiri României, după ce a fost achitat în proces.

Augustin Zegrean a declarat, vineri, că Toni Greblă este „o victimă a sistemului” şi toţi judecătorii Curţii bănuiau că este nevinovat. Zegrean îi recomandă fostului judecător CCR să se îndrepte împotriva statului român şi să ceară despăgubiri.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, este de părere că judecătorul Toni Greblă, care a fost obligat să demisioneze de la CCR pentru că era anchetat, este o victimă a sistemului şi că toţi judecătorii bănuiau că nu sunt multe probe împotriva lui.

“Mă bucur foarte mult pentru domnul Toni Greblă, pentru fostul nostru coleg. Sigur, nu trebuia să i se întâmple toate acestea, a fost o victimă a unei perioade tare nefaste din istoria dreptului românesc. Noi bănuiam de atunci că nu sunt multe probe împotriva lui sau că nu sunt deloc. Justiţia se face pe probe, nu pe vorbe! Este păcat pentru că i-au distrus cariera, i-au distrus câţiva ani de viaţă, în care nu i-a fost uşor şi sunt încântat că, în sfârşit, s-a terminat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR din perioada în care Toni Greblă era judecător al Curţii.

 Augustin Zegrean mai spune că hotărârea luată vineri de instanţa supremă, care a decis achitarea fostului judecător al Curţii Constituţionale în dosarul în care acesta era acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional nu este o decizie anormală.

 După Victor Ponta, încă un greu din PSD achitat