MENIU

Audierile în dosarul ,,Gaze pentru Diaspora'' se mută la Parchetul General

Noi controverse legate de protestul diasporei: odinul de evacuare, întocmit de jandarmi - Foto: Inquam Photos

Audierile în dosarul protestului Diasporei se mută, începand de astăzi, la Parchetul General. Sunt așteptati acolo și jandarmii care au intervenit la manifestația din 10 august, din Piața Victoriei.

La Parchetul Militar Bucureşti au fost înregistrate, până duminică, 291 de plângeri din partea persoanelor care au care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august.

Iniţial, procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei. Ulterior, cauza a fost preluată de Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General.

Ministrul de Interne Carmen Dan a prezentat duminică date din raportul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, din care rezultă că au fost deschise 21 de dosare penale, trei cu autor necunoscut, fiind identificate cinci cazuri de abuzuri împotriva unor persoane care nu erau vioente. 

,,De mâine(luni - n.r.) vom începe şi vom merge la parchetele civile şi cu alte sesizări, informaţii, date obţinute în aceste zile. Este un proces dificil să vizualizezi atâtea imagini, 2 TB de filmări în care au fost surprinse persoane violente", a declarat Carmen Dan.